ONG: Podul de la Brăila se apropie în sfârșit de inaugurare, însă doar pe o bucată

ONG: Podul de la Brăila se apropie în sfârșit de inaugurare, însă doar pe o bucată
Profit.ro
Profit.ro
scris 12 apr 2023

Asociația Pro Infrastructură afirmă că podul de la Brăila se apropie în sfârșit de inaugurare, însă doar pe o bucată, existând speranțe să se poată circula, spre sfârșitul lunii iulie, între Calea Galați - DJ221B. În schimb, pasajul peste calea ferată nu va fi gata decât la toamnă, ”cel mai devreme”, după ce constructorul și CNAIR ”și-au pasat luni întregi responsabilitatea”.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

”Podul de la Brăila se apropie în sfârșit de inaugurare, însă doar pe o bucată. Momentan se așterne asfaltul pe podul suspendat și s-a început și instalarea parapetelor de protecție. Urmează semnalizarea (marcaje și indicatoare) și testele dinamice. Desigur, mai este destul de lucru și la drumurile de legătură, mai ales pe brațul lung spre Jijila”, a transmis Asociația Pro Infrastructură.

BMW anunță, surprinzător, scăderi. China și Germania, printre piețele „vinovate\ CITEȘTE ȘI BMW anunță, surprinzător, scăderi. China și Germania, printre piețele „vinovate". Succes în România

Organizația afirmă că finalul verii este un termen ”perfect fezabil” pentru deschiderea circulației, ”dar lunile mai și iunie ies din discuție”, arată News.ro.

”În cel mai fericit scenariu, dacă nu avem surprize neplăcute și testele merg bine din prima, putem spera că spre sfârșitul lunii iulie vom circula între Calea Galați/DJ221B de pe malul brăilean și DN22 Smârdan/Măcin de pe cel tulcean. Din păcate pe ciotul Calea Galați-DN2B Centura Brăila antreprenorul (WeBuild) și CNAIR și-au pasat luni întregi responsabilitatea mutării stâlpilor catenarei liniei de cale ferată Brăila-Galați”, a mai transmis organizația.

Potrivit reprezentanților acesteia, pasajul peste calea ferată nu va fi gata decât la toamnă, cel mai devreme.

”Tot atunci ar trebui să fie inaugurată și conexiunea lungă dintre pod și DN22 lângă Jijila”, a mai transmis Asociația.

viewscnt
Afla mai multe despre
pod braila
dunare