Opel va produce în premieră un automobil în Italia, un vehicul electric, inspirat de conceptul e-Manta

Opel va produce în premieră un automobil în Italia, un vehicul electric, inspirat de conceptul e-Manta
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 1 apr 2022

Opel va avea în premieră un model fabrica în Italia, la fel și marca franceză DS, ambele urmând să facă parte dintr-un proiect industrial pentru vehicule electrice.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Stellantis pregătește o nouă uzină adaptată producției de automobile electrice, în Italia, în Melfi, locul în care astăzi sunt asamblate modele Fiat 500X și Jeep Renegade. Fabrica are o capacitate de producție de peste 400.000 de unități anual, dar ea va face obiectul unei investiții importante, anunțate deja de Carlos Tavares. Informațiile inițiale transmise de companie arătau că uzina din Melfi va fi dezvoltată pentru a putea produce atât vehicule cu combustie, cât și automobile electrice, la finalul investiției. Acum, informația publicată de Automotive News, care citează documente interne ale companiei, arată că modelele ce vor fi produse în Melfi vor fi Opel și DS, pe lângă modelele Fiat existente.

Pentru Opel, producția în Italia a unui model propriu va fi o premieră, având în vedere că mașinile au mai fost asamblate în alte țări europene, dar niciodată în această țară. De asemenea, nici DS, marca premium a diviziei Citroen, nu a mai produs mașini în afara Franței.

Modelul Opel va fi, după cum reiese din informațiile neoficiale, versiunea de serie dezvoltată din conceptul Manta electric, prezentat de marcă anul trecut. Acesta va fi un model compact, cu caroserie fastback. Modelul DS va fi un SUV, cu cod intern D85. Mașinile ar urma să fie lansate în 2024, iar un an mai târziu, alte modele electrice ar putea să urmeze. Este vorba despre un posibil înlocuitor pentru Insignia, modelul de clasă medie al Opel, și de un alt model DS. Toate vor folosi noua platformă STLA de clasă medie, anunțată deja de Carlos Tavares, care poate permite dezvoltarea de autoturisme cu lungimi între 4,3 și 5 metri. Stellantis va avea în total patru platforme ce vor fi folosite de vehiculele electrice ale tuturor celor 14 mărci.

Guvernul a inițiat majorarea amenzilor pentru lipsa rovinietei. Numărul contravențiilor pentru lipsa rovinietei s-a dublat față de 2015, la peste 700.000 CITEȘTE ȘI Guvernul a inițiat majorarea amenzilor pentru lipsa rovinietei. Numărul contravențiilor pentru lipsa rovinietei s-a dublat față de 2015, la peste 700.000

La momentul fuziunii dintre PSA și FCA, Carlos Tavares, CEO al Stellantis, a anunțat că nu va închide niciuna dintre cele 24 de fabrici ale celor două grupuri, acestea urmând să fie utilizate la capacitate maximă, în baza unor alocări eficiente.

Capacitatea ce va fi alocată primei producții de vehicule electrice nu este una prea mare, la început, respectiv 90.000 de unități, însă aceasta ar putea fi majorată ulterior.

Opel a anunțat deja că va deveni o marcă exclusiv electrică, începând din 2028.

viewscnt
Afla mai multe despre
opel e-manta
stellantis electrice
masini electrice
ds crossback