VW amână lansarea noului model electric ID.5 din cauza războiului

VW amână lansarea noului model electric ID.5 din cauza războiului
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 28 mar 2022

Constructorul german Volkswagen este nevoit să amâne lansarea pe piață a celui mai nou model electric al său, ID.5, ca urmare a crizei de componente generată de războiul din Ucraina. Dealerii nu au primit încă toate mașinile comandate pentru testele clienților.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Oprirea producției în unitățile de componente din Ucraina, în care erau fabricate rețele de cabluri pentru autovehicule, a determinat Volkswagen să amâne cu o lună lansarea comercială a modelului ID.5, un SUV electric care face parte din familia ID.3.Modelul a avut deja premiera și ar fi trebuit să înceapă producția în Zwickau, simultan cu intrarea în oferta comercială a dealerilor. În Zwickau mai sunt fabricate și ID.3 și ID.4, toate fiind afectate de criza de cabluri, care se adaugă vechii crize de semiconductori.

Piața auto în Europa: VW Golf a revenit pe locul 1, Dacia Sandero pe 3. Noul model Jogger a depășit deja Logan CITEȘTE ȘI Piața auto în Europa: VW Golf a revenit pe locul 1, Dacia Sandero pe 3. Noul model Jogger a depășit deja Logan

VW ID.5 poate fi precomandat încă de la finele anului trecut, însă lansarea comenzilor și apariția modelului în showroom-uri era prevăzută pentru începutul lui aprilie. Momentul a fost amânat acum pentru luna mai. Publicația Automobilwoche a reușit să intre în posesia unei scrisori trimisă de VW către dealeri, în care se precizează că nu a fost posibilă fabricarea de suficiente automobile pentru ca showroom-urile să le poată oferi clienților pentru teste. Din acest motiv, mașinile care au fost deja produse, nu vor fi trimise dealerilor care le-au comandat, pentru un tratament egal față de delaerii ale căror mașini nu au mai fost produse. Mașinile de teste pentru clienți vor fi din acest motiv realocate, pentru ca acestea să fie disponibile uniform la dealeri.

Modelul VW ID.5 este un produs important pentru marcă, în planurile sale de electrificare, deoarece completează oferta SUV-ului ID.4, cu o caroserie de tip coupe, mai elegantă, ce poate concura cu puternicul Tesla Model Y.

viewscnt
Afla mai multe despre
vw id.5
lansare id.5
test drive vw id.5