Opoziția sindicatelor, inutilă: Benjamin Smith - adus de la Air Canada și instalat CEO al Air France-KLM. ”Este de neconceput ca Air France să cadă în mâinile unui director străin”

Opoziția sindicatelor, inutilă: Benjamin Smith - adus de la Air Canada și instalat CEO al Air France-KLM. ”Este de neconceput ca Air France să cadă în mâinile unui director străin”

Benjamin Smith

scris 21 aug 2018

Consiliul de administrație al companiei Air France-KLM l-a numit în funcția de director executiv pe Benjamin Smith, fostul Președinte și COO al Air Canada. 

Benjamin Smith va prelua conducerea executivă a Grupului Air-France-KLM cel mai târziu la 30 septembrie 2018. El va fi responsabil de revitalizarea Air France.

MHS Truck & Bus, unic importator Rheinmetall MAN în România, și Roman SA vor produce la Brașov camioane militare CITEȘTE ȘI MHS Truck & Bus, unic importator Rheinmetall MAN în România, și Roman SA vor produce la Brașov camioane militare

Air France-KLM este unul dintre cei mai mari jucatori in transportul aerian, la nivel mondial. Flota companiei este formată din 534 aeronave, iar rețeaua acoperă 328 de destinații din 118 țări, prin hub-urile de la Paris-Charles de Gaulle, unul dintre cele mai mari aeroporturi din lume, și Amsterdam-Schiphol.

Recent, sindicatele din grupul Air France-KLM au transmis că se opun numirii unui director general care nu este francez, pe fondul așteptărilor ca boardul să îl numească pe Benjamin Smith în funcția de CEO. ”Este de neconceput ca Air France, care este o companie franceză din 1933, să cadă în mâinile unui director străin”, se arăta într-un comunicat.

Air France a rămas fără director general din luna mai, când fostul CEO, Jean-Marc Janaillac, a demisionat după ce nu a reușit să încheie un acord salarial cu angajații.

Prețul acțiunilor Air France-KLM a scăzut cu peste 35% în acest an, din cauza profitului slab și a relațiilor tensionate dintre conducere și sindicatel, care au îngrijorat investitorii.

viewscnt
Afla mai multe despre
air france-klm
benjamin smith