Phenianul cere restituirea cargobotului ”Wise Honest” ”furat” de către SUA, un ”act ilegal”

Phenianul cere restituirea cargobotului ”Wise Honest” ”furat” de către SUA, un ”act ilegal”
Profit.ro
Profit.ro
scris 14 mai 2019

Coreea de Nord a catalogat marți drept un ”act ilegal” confiscarea. săptămâna trecută, a unuia dintre cargoboturile sale de către autoritățile americane, care-l acuză de faptul că a încălcat sancțiuni internaționale, și a cerut restituirea vaporului, relatează AFP.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Justiția americană a anunțat joi că a confiscat ”Wise Honest”, pe care-l acuză că a încălcat sancțiunile internaționale exportând cărbune și importând mașini, scrie News.ro.

Adobe avertizează utilizatorii care folosesc versiuni mai vechi ale aplicațiilor sale că ar putea fi dați în judecată de terți CITEȘTE ȘI Adobe avertizează utilizatorii care folosesc versiuni mai vechi ale aplicațiilor sale că ar putea fi dați în judecată de terți

Nava a fost blocată anul trecut în Indonezia, iar căpitanul său este anchetat de către autoritățile indoneziene.

În iulie, autoritățile americane au lansat, la rândul lor, o procedură de confiscare.

Această confiscare - fără precedent - a unei nave de 17.000 de tone - unul dintre cele mai mari cargoboturi nord-coreene, potrivit Statelor Unite -, a avut loc într-un context de degradare a relațiilor între Washington și Phenian, după fiascoul celui de-al doilea summit între Donald Trump și Kim Jong Un, în februarie, la Hanoi.

Ministerul nord-coreean de Externe a apreciat că această confiscare este contrară spiritului unei declarații comune semnate de către președintele american și numărul unu nord-coreean în primul lor summit, în iunie 2018, la Singapore.

”Statele Unite au comis un act ilegal de furt confiscându-ne cargobotul în numele rezoluțiilor Consiliului de Securitate al ONU cu privire la sancțiuni”, a declarat un purtător de cuvânt al ministerului, citat într-un comunicat difuzat de agenția nord-coreeană oficială de presă KCNA.

”Statele Unite trebuie să conștientizeze consecințele faptelor lor demne de gangsteri (...) și să ne restituie vaporul fără întârziere”, se reclamă în comunicat.

Coreea de Nord este vizată de multiple sancțiuni adoptate de către Consiliul de Securitate al ONU cu scopul de a constrânge Phenianul să renunțe la programele sale nuclear și balistic.

Din cauza problemei ridicării acestor sancțiuni a eșuat summitul de la Hanoi.

Kim Jong Un reclama ridicarea principalelor sancțiuni în schimbul unui început de ”denuclearizare” considerat prea timid de către Washington.

viewscnt
Afla mai multe despre
coreea de nord
wise honest