Piața auto din China s-a prăbușit

Piața auto din China s-a prăbușit
scris 9 mai 2022

Vânzările de automobile din China au însumat doar jumătate din cele înregistrate în urmă cu un an, care era deja la un nivel scăzut din cauza crizei de semiconductori, marcând cel mai mare declin de la izbucnirea pandemiei, în 2020.

Datele anunțate de asociația producătorilor de autovehicule din China pentru luna aprilie arată că cifrele s-au înjumătățit, pe fondul restricțiilor de circulație impuse în anumite zone de autorități. China începuse să recupereze declinul din anul anterior, în primele luni ale anului, înainte de introducerea lockdownului.

VIDEO PROFIT NEWS TV Bogdan Maioreanu, analist eToro: Deprecierea acțiunilor la companiile din zona tehnologică poate reprezenta o oportunitate pentru investitori CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT NEWS TV Bogdan Maioreanu, analist eToro: Deprecierea acțiunilor la companiile din zona tehnologică poate reprezenta o oportunitate pentru investitori

După două luni de creștere masivă și o lună de stgnare, la finalul lui martie, piața înregistra un avans de 0,2% față de martie 2021. Acum, aprilie a adus o scădere de 48% a vânzărilor, potrivit datelor preliminare transmise de China Association of Automobile Manufacturers (CAAM), la un volum de circa 1,2 milioane de autovehicule, comparativ cu 2,2 milioane, anul trecut. Pe întreg intervalul ianuarie – aprilie, piața ar putea atinge o scădere de peste 10 procente, din acest motiv.

Este a doua cea mai mare scădere a pieței auto din China, după ce din anul 2020, în luna februarie, când piața a pierdut aproape 80% din vânzări.

viewscnt
Afla mai multe despre
vanzari masini china
piata auto china
lockdown china