Piața auto din Rusia a explodat în septembrie iar mărcile chineze continuă să câștige teren

Piața auto din Rusia a explodat în septembrie iar mărcile chineze continuă să câștige teren
Profit.ro
Profit.ro
scris 4 oct 2023

Vânzările de automobile în Rusia au înregistrat în septembrie o creștere de 148,6% în ritm anual, continuând să își revină după o cădere dramatică în 2022, a anunțat firma de consultanță Autostat, care a precizat că mărcile chineze și-au majorat cota de piață, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News

Industria auto rusească era puternic dependentă de investiții, echipamente și componente de peste hotare și a fost lovită puternic de sancțiunile impuse de Occident după invadarea Ucrainei, astfel că în 2022 vânzările de automobile au scăzut cu 59% iar mulți constructori auto străini au decis să plece din Rusia, scrie Agerpres.

Wizz Air, obligată la compensații către pasageri de 100 milioane euro pentru zboruri anulate. Câți dintre pasagerii afectați au fost români. București devine cea mai mare bază CITEȘTE ȘI Wizz Air, obligată la compensații către pasageri de 100 milioane euro pentru zboruri anulate. Câți dintre pasagerii afectați au fost români. București devine cea mai mare bază

Potrivit firmei de consultanță Autostat, un număr de 110.358 de autoturisme au fost vândute în Rusia în luna septembrie 2023, comparativ cu 44.398 de unități în luna septembrie 2022.

Autostat a precizat că șapte dintre primele zece mărci, după Lada, marca principală a producătorului rus Avtovaz, sunt producători chinezi precum Haval, Chery și Geely, care au intrat pe piața rusească pentru a înlocui mărcile occidentale care au plecat. De asemenea, firmele chineze au început să își majoreze vânzările în Rusia grație operațiunilor de asamblare de vehicule la uzinele abandonate de constructori precum Renault și Nissan.

Săptămâna trecută, Avtovaz și-a îmbunătățit estimările privind vânzările de autoturisme și utilitare pe piața rusească în 2023 până la un milion de unități, de la 875.000 de unități cât estima anterior

viewscnt
Afla mai multe despre
masini
rusia