Piața de vehicule comerciale, în declin în Europa. În România, scăderea este foarte mare

Piața de vehicule comerciale, în declin în Europa. În România, scăderea este foarte mare
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 28 dec 2019

Vânzările de autovehicule comerciale din UE au scăzut în noiembrie, fiind a treia lună de scăderi consecutive, relevă ultimele date oficiale. În România, scăderea depășește nivelul mediu european, conform analizei Profit.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Piața de vehicule comerciale din Europa s-a deteriorat în ultimul trimestru, după cum arată situația transmisă de Asociația Europeană a Producătorilor de Automobile (ACEA), asociația patronală a industriei auto. După 11 luni, înmatriculările de vehicule comerciale au un rezultat pozitiv, 2,2% în plus față de anul trecut, dar în ultimele trei luni scăderile s-au accentuat și există posibilitatea ca, la finele anului, să avem un declin ușor al pieței.

Scăderile au fost prezente, în noiembrie, atât în țările vestice, mai dezvoltate (-7,9%), cât și în estul continentului (-17,4%), unde România se numără printre țările cu performanțe foarte slabe (-27%).

Pe segmentul vehiculelor comerciale ușoare, cel mai important din piața de vehicule comerciale, scăderea a fos de 7,9%, cauza principală, potrivit ACEA, fiind introducerea testelor WLTP. Cele mai mari cinci piețe din UE au avut scăderi pe linie: Italia (-11,6%), Marea Britanie (-9,6%), Franța (-6,1%), Spania (-3,7%) și Germania (-3,3%).

De la începutul anului, segmentul LCV păstrează un avans de 2,3% față de anul trecut, cu peste 1,9 milioane de vehicule înmatriculate.

Lucian Bode: Astăzi, CNAIR va da în trafic cei 21,1 kilometri din lotul trei al autostrăzii Lugoj – Deva CITEȘTE ȘI Lucian Bode: Astăzi, CNAIR va da în trafic cei 21,1 kilometri din lotul trei al autostrăzii Lugoj – Deva

România a trecut deja, din noiembrie, în teritoriul negativ, din cauza scăderii mari din noiembrie (1.619 unități), astfel că după 11 luni are 23.767 vehicule comerciale noi înmatriculate, față de 23.901 înmatriculate anul trecut, cu 0,6% mai puține.

Pe segmentul de vehicule comerciale ușoare, cel mai consistent, scăderea este și mai pronunțată. În noimebrie scăderea fost de 27,1%, cu 1.109 unități, față de 1.521 anul trecut, iar după 11 luni, piața s-a ridicat la 15.828 vehicule, față de 16.325 înmatriculate anul trecut, astfel că scăderea este de 3 procente.

În luna august, înainte de introducerea WLTP, s-a înregistrat un vârf al înmatriculărilor de vehicule comerciale ușoare. 

viewscnt
Afla mai multe despre
inmatriculari auto
vehicule comerciale
piata auto
lcv