Piloții Lufthansa au început miercuri o grevă de două zile, sute de zboruri fiind anulate

Piloții Lufthansa au început miercuri o grevă de două zile, sute de zboruri fiind anulate
Profit.ro
Profit.ro
scris 23 nov 2016

Piloții Lufthansa din Germania au început miercuri o grevă de două zile, sute de zboruri fiind anulate la unul dintre cei mai mari operatori aerieni din Europa, pentru a spori presiunile asupra conducerii într-o dispută salarială veche, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Inițial, piloții convocaseră pentru miercuri o grevă de 24 de ore, dar, după ce două instanțe au respins încercările conducerii Lufthansa de a opri protestul, sindicatul l-a extins cu încă 24 de ore, până vineri, scrie News.ro.

Greva este a 14-a acțiune de acest fel care afectează activitatea Lufthansa, în conflictul cu sindicatul Vereinigung Cockpit (VC).

Compania aeriană a anunțat încă de marți că anulează 876 de curse dintr-un total de circa 3.000 care erau programate pentru miercuri, fiind afectați aproximativ 100.000 de pasageri.

Lufthansa, care anticipează că greva va provoca costuri de 7-9 milioane de euro pe zi, va da informații în cursul zilei de miercuri despre cursele care vor fi anulate joi.

Viitoarea cheie de la mașină ar putea fi un selfie CITEȘTE ȘI Viitoarea cheie de la mașină ar putea fi un selfie

Potrivit conducerii companiei, decizia de a extinde protestul pentru încă o zi este ”de neînțeles”.

Greva a început la miezul nopții și afectează cursele care ar fi trebuit să plece de pe aeroporturile germane, între care 51 sunt pe distanțe lungi.

Zborurile altor operatori aerieni ai Lufthansa, între care se află Germanwings, Eurowings, Austrian Airlines, SWISS și Brussels Airlines, nu vor fi afectate.

Lufthansa a cerut piloților să participe la medierea conflictului, dar sindicatul a respins propunerea, așteptând mai întâi o ofertă mai bună din partea conducerii, ca bază a discuțiilor.

Sindicatul vrea o majorare medie de 3,7% a salariilor pentru 5.400 de piloți din Germania, pe o perioadă de cinci ani, începând din 2012.

Conducerea Lufthansa, care încearcă să reducă cheltuielile, pe fondul concurenței din partea operatorilor low-cost și a celor din Golful Persic, a oferit o majorare de 2,5% pentru o perioadă de șase ani, până în 2019.

viewscnt
Afla mai multe despre
lufthansa
greva
zboruri anulate