Planul cu reduceri de personal la TAROM - pregătit spre semnare

Planul cu reduceri de personal la TAROM - pregătit spre semnare
scris 10 aug 2020

Planul de restructurare a companiei aeriene naționale TAROM, care prevede inclusiv disponibilizarea mai multor sute de angajați, a fost pregătit spre aprobare de către acționari.

Planul a fost prezentat în luna iunie și prevede că aproape 400 de angajați din totalul de 1.600 ai companiei aeriene naționale TAROM dispar din schema de personal până la sfârșitul anului.

În bugetul de venituri și cheltuieli al companiei aeriene, aprobat de Ministerul Transporturilor, cifrele arată că personalul TAROM va fi redus în acest an cu 374 de persoane, de la 1.607 angajați în prezent la 1.233.

FOTO Opel a publicat primele imagini cu noul SUV Mokka electric CITEȘTE ȘI FOTO Opel a publicat primele imagini cu noul SUV Mokka electric

Nu se precizează cum se vor fi reducerile de personal – fie prin concedieri, fie prin pensionări.

Ministrul Transporturilor spunea recent că estimează scăderi de personal la TAROM care să ajungă până la 700 de persoane.

În aprilie, peste 1.100 de angajați ai TAROM au intrat în șomaj tehnic.

Compania a fost înființată în 1954.

TAROM a estimat pierderi de 171,37 milioane lei pentru 2019, la venituri totale de 1,51 miliarde lei. Ultimul an în care compania aeriană a înregistrat profit a fost 2007.

În 2018, TAROM a avut pierderi de 182,77 milioane lei și venituri totale de 1,38 miliarde lei, potrivit datelor raportate Ministerului de Finanțe. 

La acest moment, statul pregătește pentru TAROM ajutoare de stat.

viewscnt
Afla mai multe despre
tarom
concedieri