Podul peste Tisa, primul proiect strategic al județului Maramureș, de peste 168 mil. lei, intră în execuție

Podul peste Tisa, primul proiect strategic al județului Maramureș, de peste 168 mil. lei, intră în execuție
Profit.ro
Profit.ro
scris 25 iun 2022

Procedura pentru atribuirea contractului de proiectare și execuție a proiectului  „Pod peste Tisa în zona Teplița Sighetu Marmației” a fost finalizată, primul proiect strategic din Maramureș urmând să intre în execuție, a anunțat președintele Consiliului Județean, Ionel Bogdan.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Contractul cu proiectanții care au câștigat atribuirea -  Asocierea Tehnodomus SRL - va fi semnat în următoarele două săptămâni, relatează News.ro.

Contractul de proiectare cu execuție este în valoare de 116.175.280,94 lei fără TVA, valoarea totală a proiectului se ridică la  168,7 milioane de lei, durata de implementare prevăzută este de 24 de luni, iar finanțarea va fi realizată prin Programul Operațional Infrastructură Mare - POIM, mai indică sursa citată

„Din această toamnă vom da startul lucrărilor de realizare a acestui proiect strategic pentru Maramureș și România. Este un succes extraordinar pentru faptul că începem acest proiect mult așteptat și care ne crează premizele deschiderii unui culoar pan-european. De asemenea, mă bucur că avem susținere atât de la Bruxelles, cât și de la Guvernul României pentru derularea acestui proiect transfrontalier”, a declarat Ionel Bogdan.

Tot pentru dezvoltarea și modernizarea infrastructurii rutiere a județului, în ședința Consiliului Județean au fost adoptate și proiectele privind aprobarea indicatorilor tehnico-economici pentru două din cele cinci loturi de drumuri județene reabilitate prin proiectul Mara-Nord, respectiv DJ 109F Rogoz - Cavnic și DJ 186 Vadu Izei - Bârsana.
 

viewscnt
Afla mai multe despre
pod tisa
proiect
maramures