Polițiștii britanici testează Tesla Model 3 pentru misiuni și intervenții

Polițiștii britanici testează Tesla Model 3 pentru misiuni și intervenții
scris 29 dec 2021

Poliția din Marea Britanie testează automobilul Tesla Model 3 pentru a vedea dacă face față solicitărilor operative specifice. În cazul în care testele sunt pozitive, poliția britanică își va cumpăra o flotă de mașini electrice, în cadrul planului de electrificare completă a parcului auto.

Dan Fați, CEO și co-fondator Dacris, în top 100 mondial cei mai influenți CEO din office supplies CITEȘTE ȘI Dan Fați, CEO și co-fondator Dacris, în top 100 mondial cei mai influenți CEO din office supplies

Polițiștii din Marea Britanie au la dispoziție mai multe vehicule Tesla, cu care au participat deja la diferite misiuni de intervenție. Scopul testelor este evident, fiind necesară o evidență a distanțelor pe care mașinile Model 3 pot rula, în condiții de solicitare maximă. Poliția din regat spune că media intervențiilor este între șapte și 15 minute, însă modelele Tesla au fost testate în condiții de solicitare maximă până la patru ore.

Reprezentanții Tesla au spus că mașina poate atinge 200 de mile (320 km) de rulare în regim de intervenție, cu girofarul pornit. Chiar și așa, specialiștii de la Tesla au spus că girofarurile montate pe acoperișul mașinii reprezintă o sursă de consum mărit, din cauza formei acestora, recomandând poliției să integreze luminile în caroseria existentă, dând exemplu mașinile sub acoperire, care au girofarul în interior, în spatele parbrizului.

FOTO Dispare versiunea Sandero la care au visat mulți români CITEȘTE ȘI FOTO Dispare versiunea Sandero la care au visat mulți români

Instituțiile de intervenție din Marea Britanie, atât poliția, cât și ambulanța și pompierii, sunt interesați să înlocuiască parte din flota de intervenție cu mașini electrice, în special Tesla Model 3, având în vedere rezultatele bune din timpul acestor teste, potrivit ziarului The Guardian.

Autoritățile din Marea Britanie doresc să impună noi restricții de acces pentru automobilele diesel, dar și pentru cele cu benzină, astfel că instituțiile sunt nevoite să se pregătească pentru propulsia electrică. În 2030, Marea Britanie vrea să interzică complet vânzarea de mașini cu combustie.

viewscnt
Afla mai multe despre
tesla politie
tesla model 3 masina politie