Porsche își extinde parteneriatul cu Google și va instala Android pe mașini

Porsche își extinde parteneriatul cu Google și va instala Android pe mașini
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 1 nov 2023

Porsche va oferi proprietarilor de mașini ale mărcii servicii Google integrate, începând cu navigația, comenzile vocale și terminând cu ecosistemul de aplicații compatibile. Parteneriatul prevede integrarea începând cu modelele viitoare.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Mașinile Porsche ce vor fi lansate începând cu jumătatea acestui deceniu, adică 2025 – 2026, vor beneficia de serviciile Google complete, în urma extinderii parteneriatului dintre brandul de mașini sport și gigantul IT. Decizia vine într-un moment în care dezvoltările de software așteptate de la CARIAD, divizia de profil a grupului VW, au întârziat foarte mult și au pus în pericol planul de produse al grupului, ceea ce a determinat compania să renunțe la serviciile acesteia.

VIDEO Drumul Apusenilor, cel mai important proiect de infrastructură din județul Bihor - inaugurat CITEȘTE ȘI VIDEO Drumul Apusenilor, cel mai important proiect de infrastructură din județul Bihor - inaugurat

Porsche spune că mașinile sale vor beneficia de Google Maps, Google Assistant și de Google Play Store, prin intermediul căruia vor putea fi instalate alte aplicații disponibile pentru autombil. Sistemul de operare utilizat va fi cel de pe Porsche Communication Management, care va integra astfel serviciile Google.

„Clienții noștri își îndeplinesc un vis cu ajutorul vehiculelor noastre. Pe lângă designul atemporal și performanța excepțională, aceștia doresc și o experiență digitală fără probleme. Acest ecosistem combinat rezultă din integrarea platformelor și aplicațiilor pe care clienții le cunosc de pe dispozitivele lor personale”, a explicat Oliver Blume, CEO al Porsche AG, decizia de colaborare.

Constructorul german spune că vrea să integreze în viitor ecosisteme relevante pentru clienți de la diferiți provideri, ce pot folosi interfețe și platforme standardizate în Porsche Communication Management.

Rezultate maxime în testele EuroNCAP pentru alte trei automobile din China CITEȘTE ȘI Rezultate maxime în testele EuroNCAP pentru alte trei automobile din China

Hiroshi Lockheimer, senior-vicepreședinte Google, responsabil de platforme și ecosisteme, spune că tehnologiile cunoscute vor fi accesate prin intermediul Android, ceea ce înseamnă că acesta va rula pe sistemul PCM.

Mai multe mărci auto, printre care Renault, Ford și Volvo, folosesc serviciile Google pentru conectare mașinilor la servicii online diverse, de la navigație la comenzi vocale, folosind tehnologia Google Automotive Services.

viewscnt
Afla mai multe despre
porsche
google automotive services
android
google maps