PREMIERĂ Dacia ieftinește Spring

PREMIERĂ Dacia ieftinește Spring
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 16 oct 2023

Prețul primului automobil electric al Dacia a scăzut pentru prima dată, după ce în ultimii ani crescuse la un nivel care l-a apropiat de rivalii de la alte mărci. Pe una dintre piețe cele mai noi ale modelului, ieftinirea a fost anunțată oficial, în timp ce în România este disponibilă ca ofertă specială, relevă datele analizate de Profit.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată pe Profit Insider

Dacia Maroc va reduce prețul Spring cu circa 3.000 de euro, la aproximativ 10 luni de la intrarea pe piață. Dacă atunci încă se mai resimțea criza de semiconductori și cererea era foarte mare, acum piața are un comportament diferit, în toată Europa, pe segmentul electric.

FOTO Termen sumbru avansat pentru finalizarea autostrăzii Ploiești – Brașov CITEȘTE ȘI FOTO Termen sumbru avansat pentru finalizarea autostrăzii Ploiești – Brașov

Prețul unui Spring în echiparea Essential, versiune de intrare în gamă pentru acest model, scade de la 21.138 euro (228.500 drahme marocane), la 18.400 euro (199.000 drahme), pe piața din Maroc, potrivit anunțului oficial al mărcii. Modelul a fost lansat pe această piață în luna februarie a acestui an, de atunci fiind vândute peste 100 de unități, ceea ce face din Dacia lider și pe segmentul electric. În același timp, divizia de finanțare a Renault, Mobilize, a anunțat o ofertă specială de leasing la 3000 de drahme pe lună, adică mai puțin de 300 de euro.

Echiparea superioară, Expression, primește de asemenea o reducere a prețului, de la 238.500 drahme, la 209.000 drahme, adică de la 22.060 euro, la 19.300 de euro. Ambele echipări au motorul de 45 CP.

În Europa, echiparea Essential nu mai este disponibilă odată cu lansarea motorului de 65 CP. Astfel, echiparea Expression a devenit entry pentru Spring, pe toate piețele europene, cu prețuri care depășesc 20.000 de euro. În Franța și România, de exemplu, prețul pentru această echipare începe de la 20.800 de euro, în Germania prețul este și mai mare, 22.750 euro. Versiunea de top, Extreme, are motorul de 65 CP și prețul mai mare cu circa 2000 de euro.

FOTO Jaguar pregătește ultima sa mașină cu benzină din istoria mărcii CITEȘTE ȘI FOTO Jaguar pregătește ultima sa mașină cu benzină din istoria mărcii

În România, Dacia a dezactivat configuratorul Spring, deoarece clienții pot cumpăra acest model de pe stoc, la un preț redus cu peste 3.000 de euro. Dacia are pe stoc mai multe mașini cu livrare rapidă care se încadrează în oferta specială a mărcii, fiind disponibile în echiparea Expression la 18.900 de euro, având inclus cablul de încărcare Mode 2 și, la 19.200 euro, chiar și chargerul rapid DC de 30 kW. Practic, suint disponibile toate opțiunile și toate culorile versiunii Expression. În același timp, versiunea Extreme, de 65 CP, este disponibilă pe stoc începând de la 22.849 euro, un preț mai mare decât cel la care a fost lansată această versiune (22.450 euro). Cea mai scumpă Dacia Spring Extreme cu opționale ajunge la 23.550 euro.

Dacia Spring a fost lansată în România la prețul de 18.100 euro, în echiparea Expression, dar s-a scumpit sistematic în ultimii doi ani, din cauza creșterii prețurilor la componente, la transport și la logistică, potrivit explicațiilor transmise de marcă.

viewscnt
Afla mai multe despre
pret dacia spring
ieftinire spring
spring cu rabla