Premiiile europene AUTOBEST 2018 – cele 6 finaliste: Citroen C3 Aircross, Ford Fiesta, Honda Civic, Opel Grandland X, SEAT Ibiza și Volkswagen T-Roc

Premiiile europene AUTOBEST 2018 – cele 6 finaliste: Citroen C3 Aircross, Ford Fiesta, Honda Civic, Opel Grandland X, SEAT Ibiza și Volkswagen T-Roc
scris 6 oct 2017

Șase dintre cele mai apreciate mașini lansate în ultimul an s-au calificat în finala concursului european AUTOBEST, al cărui juriu cuprinde 31 de membri din tot atâtea țări europene. Au fost anunțate și premiile pentru patru din subsecțiunile concursului.

Citroen C3 Aircross, Ford Fiesta, Honda Civic, Opel Grandland X, SEAT Ibiza și Volkswagen T-Roc sunt mașinile care s-au calificat în finala concursului AUTOBEST și care se luptă pentru obținerea titlului de „Best Buy Car of Europe 2018”. Organizația AUTOBEST și concursul cu același nume au fost fondate în România, de jurnalistul Dan Vardie, și are ca membri jurnaliști din 31 de țări, devenind în cei 17 ani de activitate un concurs extrem de popular la nivel european. Titlul anual AUTOBEST este acordat pe baza voturilor membrilor juriului având la dispoziție 13 criterii de notare, între care se numără nu doar calitățile mașinii și prețul acesteia, ci și rețeaua de dealeri, capacitatea de distribuție de piese de schimb etc.

Anul acesta, câștigătorul titlului AUTOBEST va fi anunțat pe 15 decembrie, după ce pe 28 și 29 noiembrie va avea loc ultima sesiune de teste cu cele 6 finaliste, în Italia, pe circuitul Vairano. Gala de decernare a premiilor va avea loc în luna februarie, în Salszburg, Austria.

FOTO Salonul Auto din Frankfurt: Asaltul SUV-urilor urbane. Dacia Duster - lansat alături de alți rivali CITEȘTE ȘI FOTO Salonul Auto din Frankfurt: Asaltul SUV-urilor urbane. Dacia Duster - lansat alături de alți rivali

Pe lângă premiul cel mare, AUTOBEST are o serie de premii specializate, care au fost anunțate pentru anul acesta: ECOBEST – grupului PSA, pentru testele realizate în regim real împreună cu mai mutle organizații.

DESIGNBEST – premiul pentru design a fost acordat lui Mark Reichman, șef al designului la Aston Martin Lagonda.

SMARTBEST – premiul pentru cooperare cu Alexa (Amzon), acordat celor de la SEAT

SAFETYBEST – premiul pentru sisteme de siguranța pasagerilor – acordat anul acesta Toyota, pentru Saftey Sense, tehnologie prezentă pe 92% din mașinile japoneze vândute în Europa.

Celelalte premii, MANBEST, COMPANYBEST, TECHNOBEST,și  SPORTBEST vor fi anunțate în cadrul Galei din 15 decembrie.

viewscnt
Afla mai multe despre
autobest
citroen c3 aircross
honda civic
vw t-roc
opel grandland
ford fiesta
seat ibiza