Renault va lansa un al doilea SUV de clasă B, în 2019. Există informații și despre o nouă variantă Sandero Stepway, lansată anul viitor

Renault va lansa un al doilea SUV de clasă B, în 2019. Există informații și despre o nouă variantă Sandero Stepway, lansată anul viitor
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 5 oct 2017

Grupul Renault va lansa un nou SUV, asemănător cu Captur și comparabil ca dimensiuni, acesta urmând să fie fabricat pe aceeași linie de producție din Valladolid, Spania, după cum a declarat directorul uzinei. Informațiile se suprapun peste cele care indică o transformare a modelului Dacia Sandero Stepway într-un SUV mai atrăgător, după modelul Captur.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Cererea foarte mare a pieței europene de SUV-uri urbane i-a determinat pe șefii Renault să ia o decizie aproape surprinzătoare. Marca va dezvolta și va vinde un al doilea SUV subcompact, împreună cu Captur, începând din 2019, potrivit declarațiilor lui Rafael Vazquez, directorul uzinei Renault din Spania, citate de Automotive News. „Este în același segment ca modelul Captur, un B-SUV”, a spus oficialul Renault.

Acesta nu a oferit mai mutle detalii, dar sunt posibile mai multe variante. Una dintre ele este cea a introducerii unui Captur mai mare, ce s-ar putea numi Grand Captur.

Anul trecut, șefii companiei anunțaseră că investițiile de peste 600 milioane de euro din Spania au ca scop producția unui nou model la Valladolid, împreună cu un motor de 1.5 litri diesel. Având în vedere faptul că producția maximă nu o va depăși pe cea actuală, de 250.000 de unități anual, concluzia este că noul model va diminua volumele Captur.

Dacia Sandero a urcat în Top 5 cele mai vândute mașini în Europa, depășind în august VW Polo. Duster este după Opel Mokka și Renault Captur CITEȘTE ȘI Dacia Sandero a urcat în Top 5 cele mai vândute mașini în Europa, depășind în august VW Polo. Duster este după Opel Mokka și Renault Captur

Renault Captur este un crossover de clasă B, fiind cel mai vândut din segmentul său în 2017, cu peste 136.000 de unități vândute în primele 9 luni. Cu toate acestea, în luna august a fost depășit de Opel Mokka, un SUV concurent, dar care oferă și tracțiune integrală. De altfel, Opel a fost prima marcă europeană care a lansat două SUV-uri în același segment, al doilea fiind Crossland X, construit pe aceeași platformă cu Peugeto 2008 și Citroen C3 Aircross.

Cu sau fără legătură cu informația legată de noul model, mai multe informații din interiorul Renault vorbesc despre lansarea, în 2018, ca model 2019, a unui model Dacia Sandero Stepway reinventat, cu mai multe posibilități de personalizare și cu un interior nou, care ar urma să atragă mai mulți clienți orientați către acest segment B-SUV, aflat într-o puternică expansiune.

viewscnt
Afla mai multe despre
renault
captur
dacia
sandero
stepway