Președintele Klaus Iohannis a promulgat modificările referitoare la rovinietă

Președintele Klaus Iohannis a promulgat modificările referitoare la rovinietă
Profit.ro
Profit.ro
scris 14 iul 2023

Președintele Klaus Iohannis a promulgat legea care are ca obiect de reglementare instituirea cadrului legal privind aplicarea tarifelor rutiere pe rețeaua de drumuri naționale din România.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Potrivit actului normativ, rovinieta se achită anterior utilizării rețelei de drumuri naționale din România și este structurată în funcție de durata de utilizare a acesteia, astfel: o zi, 10 zile, 30 de zile, 60 de zile și 12 luni. Tariful zilnic nu depășește 9% din tariful pentru 12 luni, tariful pe 10 zile nu depășește 12% din tariful pentru 12 luni, tariful pe 30 de zile nu depășește 19% din tariful pentru 12 luni, iar tariful pe 60 de zile nu depășește 30% din tariful pentru 12 luni, scrie Agerpres.

Tesla a confirmat participarea la Salonul Auto IAA din Munchen CITEȘTE ȘI Tesla a confirmat participarea la Salonul Auto IAA din Munchen

Rovinieta se va aplica în funcție de categoria vehiculului, de clasa de emisii poluante (EURO) și de durata de utilizare a rețelei de drumuri naționale. Durata de utilizare cuprinde durata de parcurs, precum și durata de staționare. Aceasta se va aplica pe rețeaua de drumuri naționale, cu excepția sectoarelor de drum național aflate în intravilanul municipiilor între indicatoarele de intrare/ieșire în/din acestea.

viewscnt
Afla mai multe despre
klaus iohannis
rovinietă