Ministrul Agriculturii: Vor fi realizate 15 centre de colectare în bazinele legumicole din România prin Casa Unirea

Ministrul Agriculturii: Vor fi realizate 15 centre de colectare în bazinele legumicole din România prin Casa Unirea
Profit.ro
Profit.ro
scris 14 iul 2023

Cincisprezece centre de colectare vor fi realizate în bazinele legumicole prin intermediul Casei de Comerț Unirea, iar legumicultorii vor fi sprijiniți prin Programul Național Strategic pentru a produce în România tot timpul anului legume și fructe, a anunțat ministrul Agriculturii, Florin-Ionuț Barbu, la inaugurarea Pieței Norilor din sectorul 4 al Capitalei.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

"Am un proiect ambițios. Am mai spus: în ultimii 30 de ani s-a tot discutat despre crearea de centre de colectare în bazinele legumicole. Proiectul este prin Casa Unirea și vor fi realizate 15 centre de colectare. Mai mult de atât, de toți banii care sunt prin Programul Național Strategic cu intensitate de 100% vor beneficia bazinele legumicole pentru instalații de încălzire, iar diferența de bani până la 70.000 euro va fi folosită pe o perioadă de 3 ani pentru combustibilul de care are nevoie fiecare legumicultor pentru a produce în România tot timpul anului legume și fructe (...) Vreau să-i asigur pe toți legumicultorii că sunt un partener loial și vreau să-i asigur că orice schemă economică pe care Ministerul Agriculturii o va realiza va veni în sprijinul total al fermierilor și legumicultorilor din România. De aceea, îndemn pe toată lumea: să cumpărăm românește", a subliniat Barbu.

Gabriela Firea a demisionat din guvern CITEȘTE ȘI Gabriela Firea a demisionat din guvern

Acesta a precizat că obiectivul principal prin realizarea unor astfel de piețe, cum este cea inaugurată vineri în sectorul 4, este acela de a integra producătorii români, iar cetățenii să poată cumpăra "românește" produse realizate de către aceștia. Eu mi-aș dori, în calitate de ministru, să văd cât mai multe piețe așa moderne, în toate comunitățile din România", a adăugat ministrul Agriculturii.

La rândul său, primarul sectorul 4, Daniel Băluță, a susținut că instituția pe care o reprezintă este interesată să sprijine cât mai mult producătorii români, oferindu-le condiții normale pentru a-și putea vinde produsele către cetățeni, scrie Agerpres.

"Cred că astăzi dovedim încă o dată că se poate să sprijinim agricultura românească. Se poate să sprijinim producătorii români oferind condiții normale pentru a veni în punctul în care comercianții se întâlnesc cu cetățenii. Ne interesează foarte mult să stimulăm acest patriotism economic, parte esențială al a programului guvernamental. Ne interesează să avem cât mai mulți români mulțumiți", a transmis Băluță.

În opinia sa, prin astfel de investiții se pot schimba cartiere și se poate îmbunătăți calitatea vieții celor care locuiesc în zonă și a celor care "trudesc pământul pentru a asigura existența familiilor".

"Demonstrăm că se poate. Se poate să schimbăm cartiere, pentru că aici, această piață nu a fost până acum doi ani decât un loc în care timpul a împietrit această locație. Am văzut că un fel de parteneriat de public-privat într-o oarecare măsură a funcționat defectuos. Această piață a fost în locație de gestiune timp de 20 de ani, 20 de ani în care nu s-a întâmplat absolut nimic. Sunt extrem de bucuros că a preluat-o Consiliul Local și în într-un an și jumătate, doi ani, această locație s-a schimbat fundamental. Ceea ce facem aici este doar o parte a unui program vast menit să dezvolte comunitatea noastră, a Sectorului 4, să creeze condiții de viață cât mai bune pentru oameni, să le crească calitatea vieții, dar ne interesează în mod direct și investițiile pe care le generăm în infrastructură și sunt extrem de bucuros că aici s-au schimbat foarte multe lucruri. Numai investind, asta este cheia, putem să obținem rezultate, putem să obținem performanță și putem să creștem calitatea vieții atât a celor care locuiesc aici, pentru că discutăm de zeci de mii de oameni, cât și a celor care muncesc și trudesc pământul pentru a asigura existența familiilor", a transmis edilul sectorului 4.

Piața Norilor s-a redeschis, vineri, după ce a fost modernizată, de administrația locală a Sectorului 4.

viewscnt
Afla mai multe despre
casa unirea
ministrul agriculturii