Primăria Sectorului 2 începe ridicarea mașinilor parcate neregulamentar

Primăria Sectorului 2 începe ridicarea mașinilor parcate neregulamentar
Profit.ro
Profit.ro
scris 22 iun 2023

Serviciul de ridicări mașini este operațional de joi, în Sectorul 2, iar autoritatea locală va prioritiza cele mai grave situații care pun în pericol siguranța celorlalți participanți la trafic - mașini parcate pe trecerea de pietoni, în stații de transport în comun sau cele care blochează accesul elevilor în apropierea școlilor, a anunțat primarul Radu Mihaiu.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast

El a anunțat că în cazul în care cetățenii nu își mai găsesc mașina în locul unde au parcat-o pot confirma informația la dispeceratul Poliției Locale Sector 2, la numerele de telefon 021.25.25.103, 0753.317.168, 0800 800 772 sau 021 9941, scrie Agerpres.

Trei noi linii de autobuz vor circula noaptea în București. Care sunt traseele și cât costă biletele CITEȘTE ȘI Trei noi linii de autobuz vor circula noaptea în București. Care sunt traseele și cât costă biletele

Radu Mihaiu a spus că mașinile ridicate vor fi depozitate pe Aleea Bistricioara, unde își are sediul noul Serviciu de ridicări auto al Sectorului 2.

Potrivit edilului Sectorului 2, recuperarea mașinii va fi posibilă doar după plata taxelor de ridicare, transport și depozitare.

El a precizat că pentru vehiculele cu o masă maximă autorizată până în 5 tone se vor achita următoarele taxe: 200 de lei - ridicare, 150 de lei - transport și 150 de lei pe zi pentru depozitare.

Potrivit primarului Mihaiu, pentru vehiculele cu o masa maximă autorizată peste 5 tone proprietarul mașinii va plăti 270 de lei pentru ridicare, 200 de lei transportul și 150 de lei pe zi pentru depozitare.

El a menționat că aceste taxe pot fi plătite la casieria de pe Aleea Bistricioara, în numerar sau cu cardul.

Radu Mihaiu a declarat că programul de funcționare este non-stop atât pentru serviciul de ridicări, cât și pentru restituirea mașinilor de la platforma Bistricioara.

El a afirmat că, ulterior, șoferul mașinii va fi sancționat cu patru puncte de penalizare. Radu Mihaiu a precizat că un punct de penalizare reprezintă 145 de lei, ceea ce înseamnă că în total amenda va fi de 580 de lei. El a adăugat că amenda poate fi plătită la jumătate (290 de lei), dacă este achitată în termen de 15 zile de la data înmânării sau comunicării procesului-verbal.

viewscnt
Afla mai multe despre
sectorul 2
ridicari masini