Opel își invită angajații să plece de bună voie, lansând un nou program de plecări voluntare pentru reducerea costurilor

Opel își invită angajații să plece de bună voie, lansând un nou program de plecări voluntare pentru reducerea costurilor
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 28 mar 2018

Opel a lansat un „atractiv” program de plecări voluntare pentru angajați, în amplul proces de restructurare și reducere a cheltuielilor.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Potrivit informațiilor oficiale, programul este destinat angajaților din toate locațiile Opel din Germania, în toate domeniile, și continuă programele pentru pensionare anticipată sau pensionare parțială, lansate în luna decembrie. Opel a demarat programul de plecări voluntare în urma negocierilor dintre management și sindicate, sub supravegherea unui birou de arbitraj.

„Pas cu pas, construim un viitor sustenabil pentru compania noastră în Germania, prin intermediul competitivității, așa cum o facem în mod curent de-a lungul Europei”, a declarat CEO-ul Michael Lohscheller, făcând evident referire la compania-mamă, Peugeot SA (PSA).

Programul de plecări voluntare face parte din planul PACE de restructurarare a companiei, „pentru evitarea redundanțelor forțate și închiderea fabricilor”, după cum se precizează în comunicatul oficial.

Mașinile Dacia din Germania se apropie de jumătate de milion. Marca românească are cea mai mare creștere în parcul auto german CITEȘTE ȘI Mașinile Dacia din Germania se apropie de jumătate de milion. Marca românească are cea mai mare creștere în parcul auto german

Opel a fost cumpărată de PSA în urmă cu un an, iar tranzacția a intrat în vigoare la 1 august 2017. În noiembrie anul trecut, Michael Lohscheller și ceilalți șefi ai companiei, alături de Carlos Tavares, CEO-ul PSA Group, au prezentat planul de redresare, care prevede intrarea pe profit în următorii 5 ani.

După cele 5 luni petrecut în interiorul PSA, Opel și-a redus serios cheltuielile și a obținut o pierdere mutl mai mică decât cea înregistrată anterior în cadrul GM.

viewscnt
Afla mai multe despre
opel
plecari voluntare
restructurare
psa