VIDEO Mașina Uber care a lovit mortal o femeie avea dezactivate sistemele de detecție standard

VIDEO Mașina Uber care a lovit mortal o femeie avea dezactivate sistemele de detecție standard
scris 27 mar 2018

Mașina Volvo aparținând Uber, care a lovit mortal o persoană, avea dezactivate sistemele originale de detectare a pietonilor și frânare de urgență, potrivit producătorului acestor dispozitive, Aptiv.

Uber a dezactivat sistemele de prevenire a coliziunilor existente în echiparea standard pe mașinile Volvo pe care le-a cumpărat și a instalat alți senzori și softuri, pentru a realiza testele de conducre autonomă, după cum a declarat pentru Bloomberg Zach Peterson, din partea companiei Aptiv, parte a gigantului Delphi, producător de componente pentru industria auto.

În momentul impactului, persoana aflată în mașina implicată în accident nu era atentă la drum și la sistemele vehiculului, așa cum era prevăzut în fișa postului, potrivit primelor informații furnizate de cei de la Uber.

Cei de la Volvo nu au făcut deocamdată declarații și așteaptă finalizarea investigațiilor pentru a stabili care au fost cauzele accidentului care s-a soldat cu decesul unei femei.

GALERIE FOTO Mașini spectaculoase, o premieră mondială și câteva concepte, vedetele SIAB 2018 CITEȘTE ȘI GALERIE FOTO Mașini spectaculoase, o premieră mondială și câteva concepte, vedetele SIAB 2018

Guvernatorul Arizona a interzis continuarea testelor de conducere autonomă derulate de Uber.

Anul trecut, Uber a comandat 24.000 de vehicule Volvo XC90, pe care a început să instaleze prorpiile softuri și sisteme de detecție, pentru a putea testa rularea vehiculelor în condiții autonome.

Sistemele standard existente pe mașinile Volvo XC90, furnizate de Aptiv, care utilizează chipuri Intel, asigură frânarea de urgență la iminența unui impact, dar numai în condiții speciale. De asemenea, oferă asistență la schimbarea benzilor și la menținerea distanței față de vehiculele din față. Sistemul folosește tehnologii radar și laser pentru detecție.

viewscnt
Afla mai multe despre
uber
volvo
accident
aptiv