Procurorii japonezi ar putea construi un nou dosar penal împotriva lui Carlos Ghosn

Procurorii japonezi ar putea construi un nou dosar penal împotriva lui Carlos Ghosn
Profit.ro
Profit.ro
scris 23 nov 2018

Procurorii japonezi ar putea construi un nou dosar penal împotriva fostului președinte al Nissan Carlos Ghosn, pentru subestimarea remunerației sale cu 3 miliarde de yeni (27 milioane dolari) obținută în decurs de trei ani, începând cu 2015, a relatat vineri publicația Asahi, citată de Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Ghosn și un alt fost director al Nissan, GregKelly, sunt cercetați în prezent pentru că ar fi conspirat pentru a subestima remunerația lui Ghost la circa jumătate din valoarea reală de 10 miliarde de yeni (88 milioane dolari), venituri obținute într-o perioadă de cinci ani, începând cu anul fiscal 2010, scrie News.ro.

În total, Ghosn și-a subestimat veniturile declarate cu circa 8 miliarde de yeni, pe parcursul a opt ani, până în anul fiscal încheiat în martie, a relatat publicația japoneză, fără să menționeze sursa informației.

Primăria Capitalei va deconta combustibilul până la valoarea de 500 de lei pentru locuitorii din București și Ilfov care își folosesc mașinile la comun; proiectul a fost respins inițial CITEȘTE ȘI Primăria Capitalei va deconta combustibilul până la valoarea de 500 de lei pentru locuitorii din București și Ilfov care își folosesc mașinile la comun; proiectul a fost respins inițial

Asahi nu a precizat dacă noul dosar penal se va referi și la Kelly.

Ghosn și Kelly au fost arestați și concediați din funcțiile deținute la Nissan, în această săptămână, în urma acuzațiilor de ilegalități financiare.

Un nou dosar împotriva lui Ghosn ar face ca acesta să poată fi rearestat, potrivit Asahi.

Cei doi sunt în continuare în custodia autorităților, așa că niciunul nu a putut să se apere public.Reuters nu a putut să îi contacteze, iar avocatul lui Ghosn, Motonari Otsuru, fost procuror în Japonia, nu a fost disponibil pwntru comentarii.

Nici reprezentanții procuraturii districtului Tokyo nu au putut fi contactați, în Japonia fiind o sărbătoare publică, iar reprezentanții Nissan au refuzat să comenteze.

viewscnt
Afla mai multe despre
carlos ghosn
nissan