Producția de autoturisme din România a revenit pe val

Producția de autoturisme din România a revenit pe val
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 19 iun 2023

Luna mai a adus uzinele de automobile din România la parametri apropiați de normal, după ce în aprilie, o lună marcată de zilele libere de Paște și de unele opriri de producție, producția scăzuse la un nivel minim.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Fabrica de automobile Ford din Craiova a revenit la un volum de producție apropiat de maximele înregistrate anterior, după ce ultimele 4 – 5 luni marcaseră oprirea din producție a lui EcoSport și startul pregătirilor pentru noile modele Courier. Și la Dacia producția a revenit la un volum normal, după ce în aprilie compania oprise activitatea pentru mai multe zile, în perioada de Paște.

Dacia a asamblat în luna mai 31.929 de vehicule, ceea ce reprezintă o creștere de 11,2% față de luna similară din 2022 și cu aproape 50% față de luna anterioară. La Ford, creșterea este foarte mare, de 72,8%, pe o bază de raportare foarte mică în 2022, volumul produs fiind de 19.196 de autovehicule, conform datelor ACAROM. În total, cele două uzine de automobile din România au produs 51.121 de vehicule, cu 28,4% mai multe decât în urmă cu un an.

Volkswagen se bate cu Tesla pe reduceri: discount de 4.500 de euro pentru mașinile electrice, în România CITEȘTE ȘI Volkswagen se bate cu Tesla pe reduceri: discount de 4.500 de euro pentru mașinile electrice, în România

În acest moment, după cinci luni, industria auto românească are un volum total produs de 227.760 de autovehicule, cu 5,39% mai multe decât în urmă cu un an, în perioada similară.

Din acest total, Dacia a fabricat 147.295 autoturisme, cu 12,4% mai multe decât anul trecut, în timp ce Ford este, deocamdată, cu un total de 80.465 unități, sub nivelul produs în 2022 (-5,4%), din cauza scăderii importante din aprilie.

viewscnt
Afla mai multe despre
productie dacia
productie ford
dacia mioveni
ford craiova