Producția lui VW T-Roc din Portugalia, afectată de inundațiile din Slovenia

Producția lui VW T-Roc din Portugalia, afectată de inundațiile din Slovenia
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 1 sep 2023

Volkswagen a anunțat angajații uzinei Palmela, din Portugalia, că va fi nevoie să oprească producția SUV-ului de clasă B T-Roc, din cauza unui deficit de componente apărut subit. Este vorba despre unele componente de motor produse în Slovenia.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Volkswagen va opri în septembrie producția lui T-Roc, la uzina din Portugalia, pe o durată de câteva săptămâni, după cum reiese dintr-un anunț transmis angajaților, citat de Automobilwoche. Motivul este generat de blocajul apărut la unul dintre furnizorii mărcii și nu are legătură cu criza de semiconductori, ci este cauzată de inundațiile din Slovenia. Mai exact, un producător de componente de motor din această țară a fost nevoit să oprească producția din cauza gravelor inundații înregistrate în această țară. Ploile abundente au produs ieșiri din matcă ale unor râuri, în mai multe regiuni fiind declarată starea de urgență, fiind înregistrate alunecări de teren, clădiri afectate de mișcările solului, copaci smulși din rădăcini.

FOTO-SPION Noul Dacia Duster 3, surprins în teste în România CITEȘTE ȘI FOTO-SPION Noul Dacia Duster 3, surprins în teste în România

Cei aproximativ 5000 de angajați au fost informați că VW face eforturi pentru a rezolva situația și „colaborează cu alți furnizori pentru a găsi alternative astfel încât fabricile afectate să revină la producția normală cât mai curând posibil”.

Alte fabrici ale VW din Germania ar putea fi afectate de problemele furnizorului sloven, însă compania a precizat că va încerca să evite oprirea producției și în alte uzine.

Uzina VW din Palmela generează 1,5% din producția economică a Portugaliei și asigură 4% din exporturile Portugaliei. Fabrica este singura din Europa în care este asamblat micul SUV. Alte două uzine, în China, produc doar mașinile destinatei pieței locale, în timp ce caroseria cabrio este produsă în Germania.

VW T-Roc a fost cel mai vândut automobil din Europa, în luna iulie, depășind Dacia Sandero, fiind totodată al treilea cel mai vândut automobil de la începutul anului, vânzările sale fiind sub cele ale Tesla Model Y și Dacia Sandero, cu un volum total de 120.600 unități, în creștere cu 20% față de anul trecut.

viewscnt
Afla mai multe despre
vw t-roc
productie t-roc
inundatii slovenia