Profitul net al Airbus a scăzut cu 50% în primul trimestru, din cauza livrărilor mai mici de avioane

Profitul net al Airbus a scăzut cu 50% în primul trimestru, din cauza livrărilor mai mici de avioane
Profit.ro
Profit.ro
scris 28 apr 2016

Profitul net al Airbus a scăzut cu 50% în primul trimestru, la 399 de milioane de euro, din cauza livrărilor mai mici de avioane comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut, iar compania a avertizat că ar putea înregistra un impact financiar semnificativ din cauza unui program de construcție de avioane militare, relatează MarketWatch.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Airbus a livrat în primul trimestru numai 125 de aeronave, cu nouă mai puține față de anul trecut, iar livrările de avioane A320neo cu o singură punte și de avioane A350 destinate curselor pe distanțe lungi au trenat, scrie News.ro

Vânzările în trimestrul încheiat la 31 martie au coborât ușor, la 12 miliarde de euro.

Compania cu sediul în Toulouse, Franța, a consemnat în aceeași perioadă ieșiri de capital de 3 miliarde de euro.

Airbus a înregistrat în primele trei luni ale anului numai 10 comenzi noi, comparativ cu o țintă de peste 650 pentru 2016.

Companiile văd creșteri de activitate în toate sectoarele economice până în iunie și prețuri mai mari în comerț CITEȘTE ȘI Companiile văd creșteri de activitate în toate sectoarele economice până în iunie și prețuri mai mari în comerț

Compania a pierdut o comandă pentru două aeronave A380 din partea operatorului francez Air Austral, dar a reușit să contracteze două aparate superjumbo către Emirates Airline, destinate inițial companiei japoneze Skymark Airlines, care nu au mai fost livrate din cauza anulării tranzacției.

Airbus a avertizat totodată că ar putea înregistra costuri mari din cauza avionului militar de transport A400M, a cărui construcție este marcată de probleme.

”2016 pare un an mai dificil decât am anticipat. Performanțele financiare ale companiei vor fi puternic afectate în a doua jumătate a anului”, a spus directorul general Tom Enders, chiar dacă Airbus a menținut estimările pentru acest an.

Grupul american Boeing a raportat la rândul său, miercuri, un declin de 9% al profitului în primul trimestru, la 1,22 miliarde de dolari, din cauza costurilor legate de construcția unui tancului de alimentare în aer cu carburant KC-46, destinat Air Force.

viewscnt
Afla mai multe despre
airbus
avioane