Proiect: Linie de transport turistic cu autobuze supraetajate pe traseul Piața Presei - Piața Unirii din București

Proiect: Linie de transport turistic cu autobuze supraetajate pe traseul Piața Presei - Piața Unirii din București
Profit.ro
Profit.ro
scris 24 mai 2023

STB București vrea să înființeze o linie de transport turistic cu autobuze supraetajate care să circule de la Piața Presei la Piața Unirii.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Un proiect de hotărâre în acest sens va fi dezbătut în ședința de luni a Consiliului General al Capitalei, scrie Agerpres.

Dacia Sandero a redevenit lider în Europa, după declinul Tesla din aprilie CITEȘTE ȘI Dacia Sandero a redevenit lider în Europa, după declinul Tesla din aprilie

Conform acestuia, se împuternicește expres Asociația de Dezvoltare Intercomunitară pentru Transport Public București - Ilfov (ADTPBI) să emită licențele de traseu pentru autovehiculele STB necesare prestării serviciului prin curse regulate pentru linia turistică "Bucharest City Tour".

În luna martie, STB a transmis Primăriei Capitalei propunerea de înființare a unei linii de transport turistic cu autobuze de tip "double decker", în scopul promovării obiectivelor turistice din București.

Potrivit raportului de specialitate, linia turistică va avea următorul traseu: Piața Presei - Șos Kiseleff - Calea Victoriei - Bd. Națiunilor Unite - Bd. Libertății - Bd. Unirii - Piața Unirii, cu întoarcere pe Bd. I.C. Brătianu, Bd. Nicolae Bălcescu, Bd. Charles de Gaulle - Bd. Constantin Prezan - Piața Arcul de Triumf - Șos. Kiseleff - Piața Presei.

În iunie 2009 a fost înființată prima linie turistică din București, fiind folosite autobuze închiriate de la terți. Linia a funcționat în perioada 2009 - 2019 (câte 4 - 6 luni/an), iar în perioada 2020 - 2022 a fost suspendată din cauza pandemiei de coronavirus.

Rutele și programele de circulație vor fi stabilite de Adunarea generala a ADTPBI. STB este posesor al copiilor conforme pentru șase autovehicule deținute în proprietate și înmatriculate în București. 

viewscnt
Afla mai multe despre
stb
autobuze supraetajate