Proiectul autostrăzii București – Brașov avansează

Proiectul autostrăzii București – Brașov avansează
scris 20 mai 2019

Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, și directorul general CNAIR, Narcis Neaga, au anunțat, luni, că au semnat luni contractul de finanțare pentru sectorul Predeal – Cristian al autostrăzii București – Brașov, valoarea totală a contractului fiind de 202,235 milioane lei.

Contractul de finanțare a fost semnat în prezența premierului Viorica Dăncilă și a unor membri ai Guvernului, a informat luni, într-un comunicat, Ministerul Transporturilor, scrie News.ro

Contractul pentru varianta ocolitoare a municipiului Tecuci a fost reziliat. Contractul - rupt în fața presei CITEȘTE ȘI Contractul pentru varianta ocolitoare a municipiului Tecuci a fost reziliat. Contractul - rupt în fața presei

Suma este defalcată astfel: Organismul Intermediar pentru Transport acordă o finanțare nerambursabilă de 132,58 milioane lei (valoarea eligibilă nerambursabilă din FEDR); valoarea totală eligibilă - 155,98 milioane lei; valoarea cofinanțării eligibile a beneficiarului - 23,39 milioane lei; valoarea ne-eligibilă inclusiv TVA - 46,24 milioane lei.

”România are proiecte care sunt finanțate, dar avem nevoie și de români acolo în funcțiile pe care le dețin, care să înțeleagă că aceste proiecte pot să fie implementate”, a precizat ministrul Răzvan Cuc.

În continuare, ministrul Răzvan Cuc a precizat că în urma verificării stadiului lucrărilor la DN73 a constatat o mobilizare slabă a constructorului, condiții în care a solicitat directorului general al CNAIR să rezilieze contractul.

”În urmă cu o lună făceam o vizită în Brașov și unul dintre obiectivele pe care le-am vizitat atunci era DN 73, care începe de la Pitești și se termină la Brașov. Am spus constructorului respectiv că vreau să văd o mobilizare corespunzătoare pentru că este un contract semnat încă din 2011, un contract pe fonduri, un contract care trebuie implementat și nu mai avem de ce să așteptăm și să tergiversăm din cauza unei proaste mobilizări a unor constructori care nu au înțeles că în România nu se vine doar cu o mapă și cu un laptop, ci trebuie să ai și utilaje, și forță de muncă angajată în România. Așadar, conform graficului pe care firma respectivă și l-a asumat la vizita precedentă, trebuia în acest moment să aibă în șantier 190 de muncitori și 71 de utilaje. Azi dimineață m-am dus să inspectez, am constatat cu stupoare că în șantier erau 11 utilaje și doar 20 de muncitori. Acest mod de a se mobiliza,doar când se anunță vizita ministrului, nu mai poate fi tolerat. Ori lucrează așa cum și-au asumat în contracte, ori, dacă nu, așa cum am spus și până acum, vor pleca acasă (…) Domnule director Neaga, vă rog frumos să reziliați contractul acestei firme neserioase și știți care sunt următorii pași pe care trebuie să-i urmați”, a declarat ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc.

viewscnt
Afla mai multe despre
bucurești – brașov
razvan cuc