PSA Group, scădere „brutală” a vânzărilor în trimestrul 1. Anticipează o scădere a pieței auto de 25% în acest an, în Europa

PSA Group, scădere „brutală” a vânzărilor în trimestrul 1. Anticipează o scădere a pieței auto de 25% în acest an, în Europa
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 29 apr 2020

PSA Group (Peugeot SA) a anunțat rezultatele financiare după primul trimestru din 2020, cu o scădere de 15,6%, ca urmare a „căderii brutale a volumelor”, după cum se precizează în anunțul oficial.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Divizia de automobile a grupului PSA a înregistrat venituri de 11,9 miliarde euro în primul trimestru al anului, mai mici cu 15,7% față de anul trecut, din cauza scăderii importante a vânzărilor din martie, „compensate parțial de un mix de producție robust”. Datele transmise arată că impactul a fost pozitiv din partea mixului de produse (5,3%), al prețurilor (+0,5%), altor efecte (+3,5%) și a vânzărilor către parteneri (+0,1%) și negativ din partea volumelor și mixului de țări (-24,6%) și al cursurilor de schimb (-0,5%).

Vânzările de automobile au scăzut, din cauza epidemiei de coronavirus, cu 29% în comparație cu trimestrul 1 din 2019, la 627.000 de unități, în condițiile în care stocul de vehicule era, la sfârșitul lunii martie de 715.000 de vehicule.

Pe întreg grupul, cifra de afaceri a fost de 15,17 miliarde euro, față de 17,97 miliarde euro anul trecut, cu 15,6% mai mică. Cifra de afaceri a companiei Faurecia, deținută de grup, a scăzut la 3,74 miliarde euro.

Industria auto din Germania cere guvernului un Program Rabla similar cu cel din 2009 CITEȘTE ȘI Industria auto din Germania cere guvernului un Program Rabla similar cu cel din 2009

„Grupul se pregătește din plin de revenire, consolidându-și lichiditatea și reducând masiv costurile într-un context economic haotic”, a declarat directorul financiar al PSA; Philippe de Rovira.

În ce privește perspectivele acestui an, reprezentanții PSA Group prevăd o piață în scădere cu 25% în Europa, cu 10% în China, cu 25% în America de Sud și 20% în Rusia.

Anunțul spune că este dificil de evaluat care vor fi perspectivele, pentru că totul va depinde „de amploarea, de durata și de întinderea geografică a crizei COVID-19, ca și de măsurile luate de țările afectate”.

Grupul își propune să atingă o marjă operațională medie de peste 4,5% pe intervalul 2019 - 2021.

viewscnt
Afla mai multe despre
psa group
rezultate psa
industria auto
vanzari peugeot