RATB, transformată oficial în societate pe acțiuni

RATB, transformată oficial în societate pe acțiuni
scris 3 sep 2018

Regia Autonomă de Transport București (RATB) va fi transformată oficial în societate pe acțiuni cu denumirea Societatea de Transport București SA, urmând să fie semnat curând actul constitutiv, potrivit unui proiect de hotărâre aflat pe ordinea de zi a ședinței de joi a Consiliului General al Municipiului București (CGMB).

Proiectul de hotărâre se referă la acordarea unui mandat către Orlando Culea, fost președinte de ședință în CGMB și consilier PSD, pentru semnarea actului constitutiv al Societății de Transport București (STB), scrie News.ro

CGMB a decis în 22 februarie ca RATB să fie transformată în societate pe acțiuni cu denumirea Societatea de Transport București SA. Acționarii vor fi Primăria Capitalei, prin Consiliul General, și Primăria Ilfov, prin Consiliul Județean. Societatea nou înființată va avea un capital social de peste 129 de milioane de lei, iar angajații regiei vor fi preluați și reîncadrați pe aceleași funcții.

Ideea PSD pentru Autostrada București-Brașov - 100 milioane euro bonus pentru fiecare an de recepție a lucrării în avans, 100 milioane euro penalități pentru fiecare an de întârziere CITEȘTE ȘI Ideea PSD pentru Autostrada București-Brașov - 100 milioane euro bonus pentru fiecare an de recepție a lucrării în avans, 100 milioane euro penalități pentru fiecare an de întârziere

Despre reorganizarea RATB se vorbește încă din 2016, când CGMB aprobase studiul de oprtunitate în acest sens, iar municipalitatea promitea ca regia să fie transformată până la începtului anului. În aprilie 2017, viceprimarul Aurelian Bădulescu estima că Regia se va transforma în societate pe acțiuni în jurul lunii august.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
ratb
primarie