Reacția Uber la protestul taximetriștilor

Reacția Uber la protestul taximetriștilor
Profit.ro
Profit.ro
scris 13 feb 2019

Reprezentanții platformei Uber au transmis, miercuri, că sunt de acord cu taximetriștii care protestează în Capitală și au subliniat că este nevoie de reglementări clare pentru toate tipurile de transport din orașe.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Confederația Operatorilor și Transportatorilor Autorizați din România (COTAR) a reluat, luni, protestele de stradă în Capitală, reclamând lipsa de reacție a Guvernului față de cerințele transportatorilor autorizați care își desfășoară activitatea legal, scrie News.ro.

Președintele COTAR, Vasile Ștefănescu, a spus că sunt peste 100.000 de persoane neautorizate care funcționează în România, iar UBER ,Taxi Fy, Bla Bla Car și Clever Go ”circulă fără probleme, dau comenzi, încasează bani, sfidând legislația pentru Transporturi și taximetrie, pe care noi o respectăm”.

Reprezentanții Uber au transmis că sunt de acord cu protestatarii.

Grevă generală în Belgia: Toate zborurile au fost anulate, iar jumătate dintre trenuri nu vor circula CITEȘTE ȘI Grevă generală în Belgia: Toate zborurile au fost anulate, iar jumătate dintre trenuri nu vor circula

”Suntem de acord cu protestatarii că este nevoie de reglementări clare pentru toate tipurile de transport din oraș și încurajăm orice dezbatere pe această temă. Ne dorim să fim un partener pentru autorități. Susținem reglementarea serviciilor de transport alternative și, între timp, i-am sprijinit pe toți partenerii care au dorit să obțină un atestat de șofer profesionist”, au transmis reprezentanții Uber.

În alte țări, Uber colaborează cu industria de taxi, iar serviciile de taxi sunt integrate în platforma Uber. Taxiurile sunt parte din strategia pe termen lung a companiei de a deveni o aplicație multi-modală, prin care utilizatorii pot accesa toate mijloacele de transport - Uber, taxi, biciclete electrice, transport în comun. În prezent, sute de mii de utilizatori folosesc serviciile Uber în București, Brașov, Cluj și Timișoara.

viewscnt
Afla mai multe despre
uber
proteste taximetristi