Recepția lotului 3 al autostrăzii Sebeș-Turda, amânată până după Paște

Recepția lotului 3 al autostrăzii Sebeș-Turda, amânată până după Paște
Profit.ro
Profit.ro
scris 10 ian 2018

Recepția lotului 3 al autostrăzii Sebeș - Turda a fost amânată pentru 90 de zile, din cauza unor neconformități constate de o comisie a Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), a declarat purtătorul de cuvânt al instituției, Alin Șerbănescu.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast

Acest lucru înseamnă că s-ar putea circula pe lotul dintre Aiud și Decea cel mai devreme după Paște, scrie Agerpres.

"S-a amânat (recepția - n.r.). Practic s-a respins, dar în termeni tehnici se numește amânarea recepției. Au la dispoziție 90 de zile, dar în aceste 90 de zile se va ține cont și de starea vremii. Ca atare, în cazul în care vremea nu permite, se dă o extensie de timp care să acopere perioada în care, să zicem, lucrările ar fi afectate de condițiile meteo. Iar după trecerea acestei perioade, se va face o nouă inspecție în vederea recepției", a afirmat Alin Șerbănescu.

Alianța Renault-Nissan-Mitsubishi lansează un fond cu capital de risc, care va face investiții de un miliard de dolari CITEȘTE ȘI Alianța Renault-Nissan-Mitsubishi lansează un fond cu capital de risc, care va face investiții de un miliard de dolari

El a explicat că, dacă din 90 de zile vor fi două 2 săptămâni în care, din cauza vremii nefavorabile, nu se va putea intra în amplasament, constructorul va primi o extensie de timp de 14 zile.

Lotul 3 al Autostrăzii Sebeș –Turda are aproximativ 12,5 kilometri, fiind între Aiud și Decea, însă în primă fază ar urma să fie deschiși doar 8,5, iar după deschiderea lotului 4 vor fi în total 27 de kilometri pe care se va putea circula pe cele două loturi.

Autostrada Sebeș – Turda are în total 70 de kilometri și ar fi trebuit finalizată în 2016. Lucrarea este împărțită pe patru loturi, dintre care 3 și 4 sunt cele mai avansate, iar pe 1 și 2 se înregistrează cele mai mari întârzieri.

viewscnt
Afla mai multe despre
autostrada sebes turda