Renault Group (re)deschide al cincilea centru de design global

Renault Group (re)deschide al cincilea centru de design global
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 28 oct 2023

Renault Group a inaugurat centrul de design din America Latină, în Brazilia, care va avea ca misiune principală crearea vehiculelor destinate acestei piețe, a doua ca mărime după Europa, pentru grupul francez. Renault a închis anterior centrul de design din Brazilia, împreună cu cel din China. Grupul francez are acum o rețea de cinci centre de design, din care face parte și cel din România.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Renault Group are din nou un centru de design în America de Sud, odată cu inaugurarea centrului LatAm din complexul Ayrton Senna, din Sao Jose dos Pinhais. Centrul se află lângă cele trei uzine ale grupului din această țară, una de vehicule, a doua de motoare și o turnătorie și reia această activitate după ce centrul anterior al grupului, aflat în Sao Paulo a fost închis. Renault a mai închis în anii trecuți și centrul de design din Shanghai, odată cu ieșirea mărcii de pe această piață.

Centrul de design LatAm din Brazilia se va ocupa de designul vehiculelor destinate pieței din America Latină, primele produse ale muncii lor fiind deja publice: crossoverul Kardian, versiunea sud-americană a lui Sandero, și conceptul Niagara, un pick-up de mici dimensiuni care anticipează un înlocuitor pentru Oroch. Așa cum s-a întâmplat și până acum, designerii din centrul brazilian vor putea participa la proiectele deschise de grup, cele ale unor noi vehicule, indiferent de zona în care vor fi implementate.

„Renault Design Center LatAm susține strategia internațională a Renault. Ne va permite să extindem capacitatea de dezvoltare de noi modele pentru regiuna Americii Latine, dar va contribui și la proiectele globale”, a declarat Luiz Fernando Pedrucci, senior vicepreședinte Renault LatAm.

Profitul Volkswagen s-a diminuat, pe fondul opririlor de producție și al creșterii costurilor CITEȘTE ȘI Profitul Volkswagen s-a diminuat, pe fondul opririlor de producție și al creșterii costurilor

Noul centru din Brazilia are o suprafață de 1.220 metri pătrați, cu structuri dedicate tuturor fazelor de creație a automobilelor, de la schițe la designul industrial. Pe lângă structurile tradiționale, centrul este echipat și cu un studio de realitate virtuală pentru vizualizarea în timp real a modelelor computerizate. Centrul de design este condus de Daniel Nozaki, același care a condus centrul din Sao Paulo în ultimii patru ani.

Renault și-a anunțat noua strategie de dezvoltare internațională, dedicată piețelor din afara Europei, care va avea produse proprii, create conform cerințelor publicului din aceste regiuni. Mai multe modele sunt pregătite pentru a fi lansate, majoritatea urmând să fie dezvoltate pe platformele similare cu modelele Dacia. De asemenea, modelele din segmentele superioare vor fi dezvoltate pe platforma Geely, CMA.

Renault Group mai are centre de design în Franța, România, India și Coreea de Sud.

viewscnt
Afla mai multe despre
centru design renault
renault america latina
daniel nozaki