Reprezentanții Dacia pregătesc un scenariu de reluare a producției

Reprezentanții Dacia pregătesc un scenariu de reluare a producției
Profit.ro
Profit.ro
scris 2 apr 2020

Reprezentanții Dacia pregătesc un scenariu de reluare a producției, în așa fel încât să protejeze sănătatea oamenilor, și sunt optimist că acest lucru se va întâmpla poate în a doua parte a lunii aprilie, a declarat, joi, ministrul Economiei, Virgil Popescu.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

"Dacia și Ford au deja în șomaj tehnic (salariați - n. r.), la fel și o parte din industria pe orizontală. Dacia are peste 16.000 de angajați, Ford 6.000. Sunt, probabil, în jur de 100.000 care lucrează pe industria orizontală în toată industria auto. Ei doresc să pornească lucrurile, dar sunt oarecum dependenți de industriile din țările europene, de producătorii mari, de lanțul de aprovizionare. După întâlnirea pe care a avut-o la Guvern aseară, am mai avut o videoconferință cu mai multe industrii, printre care și cu cei de la Dacia, direct de la fabrică. Ei mi-au spus că pregătesc un scenariu de reluare a producției, în așa fel încât să protejeze sănătatea oamenilor. Gândiți-vă că acolo sunt 16.000 de salariați, dar gândesc un flux de lucru, în așa fel încât să se respecte distanța de 1 - 1,5 metri între salariați, să aibă măști de protecție, biocide, geluri de dat pe mâini, astfel încât lucrul să se desfășoare în siguranță. Acesta e un lucru pe care pe mine mă bucură. Asta înseamnă că oamenii aceștia gândesc să dea drumul la producție", a spus ministrul, la Digi 24.

VW prelungește închiderea fabricilor până pe 19 aprilie CITEȘTE ȘI VW prelungește închiderea fabricilor până pe 19 aprilie

Acesta a adăugat că Dacia este un brand național și că "este esențial ca acolo să înceapă producția pentru economia României", scrie Agerpres.

"Sunt optimist că, în cursul lunii aprilie, poate în a doua parte a lunii aprilie, la Dacia va începe producția", a punctat oficialul.

viewscnt
Afla mai multe despre
dacia
virgil popescu