Românii au vândut anul trecut pe Autovit mașini cu valoare declarată totală de 600 milioane de euro

Românii au vândut anul trecut pe Autovit mașini cu valoare declarată totală de 600 milioane de euro
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 17 ian 2018

Valoarea tuturor autovehiculelor vândute pe platforma online Autovit.ro s-a ridicat la 596 de milioane de euro, în 2017, potrivit datelor publicate de site, aceasta fiind doar o valoare declarativă a celor care vând mașinile, nu o valoare reală de vânzare.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

În 2017, pe Autovit.ro au fost publicate peste 250.000 de anunțuri noi, martie fiind luna cu cele mai multe oferte în platformă, urmată de octombrie și mai. Tot martie a fost și luna cu cele mai multe mașini declarate vândute pe Autovit.ro – peste 6.000 de unități, în valoare totală de 55 de milioane de euro. Cifrele anunțate de Autovit.ro vin în contextul unor valori record pentru piața de autoturisme second-hand, care a depășit 500.000 de unități înmatriculate pentru prima dată în România.

„Volkswagen, BMW și Audi au fost și în 2017 cele mai căutate, dar și cele mai vândute mărci de mașini de pe Autovit.ro. Totodată, mărcile din top 10 cele mai vândute de mașini de pe Autovit.ro au fost aceleași ca în 2016, semn că românii au preferințe clare în ceea ce privește producătorii auto.

Cea mai mare valoare totală a vânzărilor s-a înregistrat la BMW – românii au cumpărat autoturisme produse de constructorul german în valoare de peste 100 de milioane de euro”, a declrat Andrei Bereandă, Business Manager Autovit.

FOTO Volkswagen anunță oficial că Jetta nu mai ajunge în Europa. Noua generație a sedanului a fost prezentată la Detroit CITEȘTE ȘI FOTO Volkswagen anunță oficial că Jetta nu mai ajunge în Europa. Noua generație a sedanului a fost prezentată la Detroit

Cele mai căutate brand-uri auto de pe Autovit.ro în 2017 au fost Audi, BMW și Volkswagen. În ceea ce privește modelele de mașini căutate, acestea au fost Volkswagen Passat Audi A4 și Volkswagen Golf.

Statisticile Autovit arată că procentul cel mai mare de anunțuri postate (23%) a fost cel al mașinilor peste 12.000 de euro, în timp ce mașinile cu preț între 5.000 și 7.000 de euro au avut ponderea cea mai mică (16%).

Românii au vândut anul trecut pe Autovit mașini cu valoare declarată totală de 600 milioane de euro

viewscnt
Afla mai multe despre
autovit
piata auto
masini second hand