Ryanair contestă fondurile oferite de guvernul italian companiei aeriene care va înlocui Alitalia, pe care le consideră ajutoare de stat ilegale

Ryanair contestă fondurile oferite de guvernul italian companiei aeriene care va înlocui Alitalia, pe care le consideră ajutoare de stat ilegale
scris 7 iun 2021

Ryanair va contesta fondurile oferite de guvernul italian companiei aeriene de stat care va înlocui Alitalia, pe care le consideră ajutoare de stat ilegale, a declarat directorul general al operatorului aerian irlandez, transmite Reuters.

"De îndată ce acești bani vor fi injectați în noua companie, vom lua măsurile (cuvenite)", a declarat CEO-ul Eddie Wilson cotidianului italian la Repubblica, într-un interviu.

"Așteptăm să vedem, dar este clar că este un ajutor ilegal și ne vom apăra interesul făcând apel împotriva acestui al unsprezecelea împrumut", a adăugat el, potrivit News.ro

VIDEO PROFIT NEWS TV - Să ajutăm business-ul. Cristian Bărhălescu, Organizația Mamaia-Constanța: Litoralul este pregătit să facă față oricăror restricții, la prețuri bune. Statul trebuie însă să sprijine un sector vital, nu a investit nici în toalete! CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT NEWS TV - Să ajutăm business-ul. Cristian Bărhălescu, Organizația Mamaia-Constanța: Litoralul este pregătit să facă față oricăror restricții, la prețuri bune. Statul trebuie însă să sprijine un sector vital, nu a investit nici în toalete!

Italia este aproape de un acord cu Comisia Europeană pentru lansarea Italia Trasporto Aereo (ITA), care inițial urma să înceapă zborurile în aprilie.

În cadrul relansării, guvernul intenționează să injecteze 3 miliarde de euro (3,65 miliarde de dolari) în ITA, care ar prelua activele Alitalia.

"Am impresia că nu este nimic nou, ITA va fi doar extinderea Alitalia ... cu aceleași probleme observate de zeci de ani, banii fiind scurși din resursele publice într-o companie aeriană care astăzi, ca ieri, va pierde bani", a spus Wilson.

Prima zi din iulie vine cu noi schimbări pe piața energiei electrice. Asigură-ți un preț fix avantajos pentru anul contractual următor CITEȘTE ȘI Prima zi din iulie vine cu noi schimbări pe piața energiei electrice. Asigură-ți un preț fix avantajos pentru anul contractual următor

Săptămâna trecută, Ryanair a cerut UE să solicite ITA să liciteze în mod competitiv pentru sloturile aeroportuare ale Alitalia.

Ryanair nu și-a ascuns interesul de a prelua sloturile Alitalia. Autoritatea de supraveghere a competiției din Uniunea Europeană revizuiește ajutoarele de stat italiene din trecut și din prezent acordate Alitalia, cu o decizie preconizată în următoarele săptămâni. Conform normelor UE privind ajutoarele de stat, trebuie să existe o discontinuitate economică între ITA și Alitalia pentru ca Bruxelles să permită Romei să injecteze fondurile noului operator de transport.

viewscnt
Afla mai multe despre
ryanair
alitalia