Ryanair își reduce estimările

Ryanair își reduce estimările
Profit.ro
Profit.ro
scris 2 mar 2024
Ryanair, cea mai mare companie aeriană din Europa în funcție de numărul de pasageri, va transporta între 198 milioane și 200 de milioane de pasageri în anul financiar care va debuta în aprilie, sub cei 205 milioane de pasageri prognozați anterior, compania anunțând reduceri ale programului său de vară din cauza întârzierii livrărilor de avioane ale Boeing, transmite Reuters.
Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale
 

Compania urma să primească 57 de avioane Boeing MAX 8200 până la sfârșitul lunii aprilie, dar o criză care se adâncește la Boeing, căruia i s-a interzis creșterea producției de 737 MAX, înseamnă că va livra doar 40 de avioane înainte de sfârșitul lunii iunie, a spus Ryanair, arată news.ro.

Comisia Europeană pune la dispoziție 1 miliard euro pentru puncte de reîncărcare și de realimentare a vehiculelor CITEȘTE ȘI Comisia Europeană pune la dispoziție 1 miliard euro pentru puncte de reîncărcare și de realimentare a vehiculelor

Compania aeriană irlandeză, cea mai mare din Europa după numărul de pasageri, care va transporta 184 de milioane de persoane în actualul an fiscal, a declarat că va trebui, ca urmare, să reducă aproximativ 10 linii de zbor din flota sa de 600 de avioane pentru lunile de vară de vârf, iulie, august și septembrie.

”Ne așteptăm că aceste ultime întârzieri în livrarea Boeing, combinate cu blocarea la sol a până la 20% din flotele de A320 ale concurenților noștri Airbus în Europa, vor duce la o capacitate mai restrânsă și la tarife de zbor ușor mai mari pentru consumatorii din Europa în vara anului 2024”, a spus CEO-ul Ryanair, Michael O'Leary.

VIDEO&FOTO - Au început lucrările la tunelurile Lugoj-Deva. Umbrărescu angajează mineri CITEȘTE ȘI VIDEO&FOTO - Au început lucrările la tunelurile Lugoj-Deva. Umbrărescu angajează mineri

Acesta a mai spus: ”Boeing continuă să aibă sprijin din toată inima din partea Ryanair în timp ce trec prin aceste provocări temporare și suntem încrezători că echipa lor de conducere, condusă de Dave Calhoun (CEO) și Brian West (CFO), va rezolva aceste întârzieri de producție și probleme de control al calității atât în Wichita, cât și Seattle.”

viewscnt
Afla mai multe despre
boeing
ryanair
livrari avioane