Ryanair se va confrunta cu un val de greve, cel mai probabil unele zboruri vor fi anulate

Ryanair se va confrunta cu un val de greve, cel mai probabil unele zboruri vor fi anulate
scris 24 iun 2022

Compania aeriană low-cost Ryanair se va confrunta în perioada următoare cu un val de greve declanșat de însoțitorii de bord din cauza condițiilor de muncă.

Vor fi afectate zborurile Ryanair din Spania în perioadele 24-26 iunie și 30 iunie – 2 iulie, din Portugalia în perioada 24-26 iunie, din Belgia în perioada 24-26 iunie, din Italia în 25 iunie și din Franța în perioada 25-26 iunie, conform Euronews.

Cel mai probabil, toate zborurile cu plecare sau sosire din aceste țări vor fi anulate, arată sursa citată.

VIDEO PROFIT NEWS TV Poveștile Bursei – Curaj de 1,1 miliarde de lei. Cum au reușit doi bancheri să ajungă printre cei mai mari dezvoltatori de pe piața locală CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT NEWS TV Poveștile Bursei – Curaj de 1,1 miliarde de lei. Cum au reușit doi bancheri să ajungă printre cei mai mari dezvoltatori de pe piața locală

Directorul general al Ryanair Group, Michael O'Leary, a declarat recent că rezervările la cea mai mare companie aeriană din Europa cu buget redus sunt în urcare și că se așteaptă ca tarifele din vară să fie cu 7% - 9% mai mari față de cele anterioare pandemiei de Covid-19.

O'Leary a spus că factorul de încărcare, care măsoară cât de bine ocupă o companie aeriană locurile disponibile, ar trebui să fie de aproximativ 94% în iunie, atingând aproape nivelurile anterioare pandemiei.

EXCLUSIV Dacia explică invitația-surpriză pentru angajați la plecări voluntare CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Dacia explică invitația-surpriză pentru angajați la plecări voluntare

”Și iulie, august și septembrie arată foarte solide, cu factori de încărcare mai mari și, de asemenea, tarife mai mari. Tarifele vor crește, probabil, cu un nivel ridicat de o singură cifră, cu 7,8,9% față de vara anului 2019”, a spus el.

O'Leary se așteaptă ca experiența de călătorie pentru clienții europeni să se îmbunătățească în timpul verii, deoarece grupurile de management al aeroportului ”elimină” deficitul de personal prin recrutare.

Creșterea cererii pentru călătoriile aeriene a dus la cozi lungi la unele aeroporturi britanice, precum și la Amsterdam, Dublin și Toronto, deoarece managerii aeroporturilor au dificultăți să ocupe locurile de muncă disponibile suficient de repede.

Personalul navigant spaniol a anunțat că va intra în grevă șase zile, la sfârșitul lunii iunie și începutul lunii iulie, dar O'Leary a spus că orice întrerupere cauzată de acțiune ar putea fi ”minoră și fără consecințe”.

El a apreciat că ar putea exista un număr mic de anulări sau întârzieri, dar că acțiunea de grevă propusă ”nu are niciun sprijin”.

O'Leary a mai spus că nu au existat progrese în discuțiile cu Boeing privind achiziția de noi avioane și și-a reiterat criticile la adresa conducerii producătorilor de avioane, spunând că Ryanair a vorbit ultima oară cu Boeing ”acum două sau trei luni”.

Boeing a anunțat că a vândut peste 700 de avioane MAX anul trecut și că nu va face oferte la prețuri nerealiste.

viewscnt
Afla mai multe despre
ryanair
michael o'leary
bilete avion