SEAT, un nou record istoric, în pofida piețelor în scădere

SEAT, un nou record istoric, în pofida piețelor în scădere
scris 16 iul 2019

SEAT a anunțat un nou record de vânzări, pentru primul semestru al acestui an, cu 314.300 autovehicule, fiind cel mai mare volum vândut de marcă în istoria sa într-un semestru.

SEAT pare că nu este influențată de declinul unora dintre piețele pe care grupul Volkswagen, din care face parte, are rezultate negative. Marca spaniolă a reușit să obțină cel mai bun rezultat din istoria sa, după o creștere de 8,4% a vânzărilor, în intervalul ianuarie - iunie, ajungând la 314.300 automobile vândute, fiind pentru prima dată când a depășit pragul a 300.000 de vehicule vândute în șase luni. Printre cele mai mari piețe se numără Germania, Marea Britanie, Elveția, Suedia și Danemarca, piețe cu recorduri absolute pentru marcă.

Și luna iunie a adus un record, fiind cea mai bună lună iunie de când există SEAT. Vânzările din iunie s-au ridicat la 57.300 și au fost mai mari cu 11,5% față de aceeași lună din 2018.

Brandul CUPRA, lansat oficial în 2018, a înregistrat 12.700 vehicule, în creștere cu 73,1% față de anul trecut. CUPRA, denumire folosită anterior pentru versiunile sportive ale mărcii, a fost transformat în brand în 2018.

Presa germană confirmă, România pierde o investiție: Fabrica VW - Skoda va fi construită în Izmir, Turcia, la presiunea statului Qatar, acționar al companiei CITEȘTE ȘI Presa germană confirmă, România pierde o investiție: Fabrica VW - Skoda va fi construită în Izmir, Turcia, la presiunea statului Qatar, acționar al companiei

Vicepreședintele Wayne Griffiths, responsabil pentru vânzări și marketing, a declarat: Creștem mai repede decât așteptările noastr einițiale, și asta în ciuda mediului dificil în care ne aflăm, unde înmatriculările din cele mai multe țări europene stagnează sau scad. Această evoluție favorabilă ne ajută să câștigăm cotă de piață și relevanță. Credem că scenariul pentru a doua jumătate a anului va fi foarte similar cu lunile recente. Oricum, ne așteptăm ca SEAT și CUPRA să mențină același trend crescător”.

Pe piața din Germania, aflată în scădere, SEAT a vândut 66.500 de vehicule, cu 16,2% mai multe, un nou record pentru marcă, aceasta fiind de altfel și cea mai mare piață europeană a SEAT. Spania, piața de origine, a înregistrat 64.200 de unități vândute, cu 3,2% mai multe față de anul trecut.

viewscnt
Afla mai multe despre
seat
vanzari seat
piata auto
rezultate seat 2019