Șeful de design al SEAT se mută la Renault

Șeful de design al SEAT se mută la Renault
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 28 iul 2020

Directorul de design al SEAT Alejandro Mesonero-Romanos, va pleca la Renault, unde îl urmează pe Luca de Meo, care i-a fost șef la marca spaniolă. Mesonero-Romanos a mai lucrat anterior la Renault.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Designerul care semnează cele mai noi proiecte ale SEAT, inclusiv noua generație Leon și SUV-ul Tarraco, va fi noul designer al Renault Groupe, potrivit unei informații din interior transmisă de Automotive News. Fostul designer SEAT se va subordona actualului vicepreședinte pentru design, Laurens van den Acker. SEAT a transmis deja un mesaj de mulțumire designerului, chiar dacă Renault nu a anunțat oficial numirea lui. Cei de la SEAT au confirmat pentru Automotive News că Mesonero-Romanos a plecat din companie la cerere.

Noul CEO al Renault Group, Luca de Meo, a vizitat unitățile grupului din România CITEȘTE ȘI Noul CEO al Renault Group, Luca de Meo, a vizitat unitățile grupului din România

Alejandro Mesonero-Romano are 52 de ani și a mai lucrat pentru grupul Renault, el făcând o adevărată „navetă” între grupul francez și VW Group. În 1994 s-a angajat la SEAT, apoi a lucrat pentru întreg grupul VW, la design exterior. Apoi s-a mutat la Renault, unde a lucrat în departamentul de design avansat. În 2009 a fost numit director de design la Renault Samsung în Coreea de Sud. În 2011, s-a întors la SEAT, șef al designului, unde a făcut parte din echipa lui Luca de Meo, în anii de succes ai companiei spaniole.

Alejandro Mesonero-Romano este licențiat al Școlii de Design și Inginerie din Barcelona și are un master al Royal College of Art din Londra. Printre mașinile desenate de el se numără Renault Laguna Coupe, ultimele două generații SEAT Leon, SUV-urile Arona și Tarraco, dar și conceptele Cupra Formentor și Tavascan.

viewscnt
Afla mai multe despre
alejandro mesonero romanos
designer seat
designer renault
seat leon