Șeful vânzărilor Jaguar Land Rover a demisionat. Este al treilea nume important care pleacă din companie, în ultimele luni

Șeful vânzărilor Jaguar Land Rover a demisionat. Este al treilea nume important care pleacă din companie, în ultimele luni
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 1 iul 2021

Noile schimbări ce se produc la vârful companiei britanice Jaguar Land Rover, sub conducerea lui Thierry Bollore,  au condus la plecarea mai multor nume importante, ultimul pe listă fiind șeful vânzărilor, Felix Brautigam.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Fostul COO al Renault Group, Thierry Bollore, pune presiune pe subalternii săi, pentru a reuși să transforme Jaguar Land Rover într-un concurent puternic pentru Porsche și chiar Bentley. Strategia de redresare și repoziționare a grupului britanic deținut de indienii de la Tata Motors urmărește ieșirea din zona premium, acolo unde concurează cu mărcile germane BMW sau Mercedes Benz, și intrarea în zona lux, unde rivalii sunt mult mai puțini, dar și mult mai bine poziționați pe piață.

Cum au crescut olandezii de la FERM afacerile din România CITEȘTE ȘI Cum au crescut olandezii de la FERM afacerile din România

În acest context, șeful vânzărilor și marketingului, Felix Brautigam, a anunțat că „a decis să părăsească Jaguar Land Rover pentru a explora noi oportunități”, după cum a anunțat compania. Brautigam a venit la Jaguar, în 2017, chiar de la Porsche, unde s-a ocupat de vânzările pentru Europa. Luna trecută, șeful designului Jaguar, Julian Thomson, a demisionat, iar înaintea lui plecase Gerry McGovern, șeful mărcii Land Rover, care superviza și designul Jaguar.

Noua strategie de dezvoltare a grupului Jaguar Land Rover prezentată de Thierry Bollore la începutul acestui an, sub numele „Reimagine” a adus transformări importante pentru planurile pe termen mediu și lung ale celor două mărci. Printre altele, a fost stabilită o țintă pentru renunțarea la propulsia cu motoare clasice, cu combustie, și au fost demarate programe de dezvoltare pentru modele electrice de lux. O nouă platformă modulară, destinată viitoarelor mașini electrice de mari dimensiuni, a primit resurse consistente, iar modelele care vor fi dezvoltate pe baza acestei platforme au intrat în proiectare.

INFOGRAFICE TOP 10 Dacia Sandero a revenit între cele mai vândute mașini din Europa CITEȘTE ȘI INFOGRAFICE TOP 10 Dacia Sandero a revenit între cele mai vândute mașini din Europa

Thierry Bollore a devenit cunoscut la Renault, fiind mâna dreaptă a lui Carlos Ghosn. Ulterior, pentru scurt timp, a condus din poziția de CEO grupul francez, după arestarea din Japonia a fostului președinte. El a fost îndepărtat din funcție de acționarii Renault fără explicații, fiind suspectată o posibilă relație cu Ghosn. La Jaguar Land Rover a fost numit în locul lui Ralf Speth, care și-a încheiat mandatul în 2020.

Strategia sa, prezentată în luna februarie, prevede ca, din 2025, Jaguar să devină o marcă complet electrică, pentru „a-și atinge potențialul său unic”. Cealaltă marcă a grupului, Land Rover, va lansa și ea, în următorii cinci ani, nu mai puțin de șase versiuni complet electrice ale modelelor sale, primul automobil electric fiind programat pentru 2024. La finalul deceniului, ambele mărci și-au propus să ofere o gamă completă de mașini complet electrice.

Compania și-a propus investiții de circa 2,5 miliarde lire în tehnologii de electrificare și dezvoltarea de servicii de conectare.  În același timp, JLR a început să dezvolte și automobile propulsate cu hidrogen, cu tehnologie fuel-cell.

Cel mai important însă, din punct de vedere al business-ului, este faptul că Jaguar Land Rover și-a schimbat viziunea, orientându-se „pe calitate și profit în detrimentul volumului”. „Reimaginăm un nou lux prin design”, a declarat la începutul anului Thierry Bollore, CEO Jaguar Land Rover.

viewscnt
Afla mai multe despre
jaguar land rover
felix brautigam
thierry bollore
masini electrice