A fost semnat Acordul de mediu pentru Autostrada Pașcani-Suceava. Fechet: Mai adăugăm o bornă la autostrada A7, un important proiect de infrastructură rutieră din România. Precizările Agenției de Protecția Mediului

A fost semnat Acordul de mediu pentru Autostrada Pașcani-Suceava. Fechet: Mai adăugăm o bornă la autostrada A7, un important proiect de infrastructură rutieră din România. Precizările Agenției de Protecția Mediului
Profit.ro
Profit.ro
scris 21 nov 2023

Ministerul Mediului anunță semnarea Acordului de mediu pentru Autostrada Pașcani-Suceava.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

 ”Acordul de mediu pentru proiectul Autostrada Pașcani-Suceava, propus a fi amplasat în județele Botoșani, Suceava și Iași, a fost semnat astăzi, în prezența ministrului Mircea Fechet, de către președintele Agenției Naționale pentru Protecția Mediului, Laurențiu Alexandru Păștinaru”, anunță, marți, Ministerul Mediului.

OTE anunță că a încheiat un Memorandum pentru vânzarea Telekom Romania Mobile cu Quantum Projects, controlat de Adrian Tomșa CITEȘTE ȘI OTE anunță că a încheiat un Memorandum pentru vânzarea Telekom Romania Mobile cu Quantum Projects, controlat de Adrian Tomșa

Ministrul Mircea Fechet, afirmă că A7 este ”o investiție majoră pentru prezent, dar mai ales pentru viitor”, scrie News.ro.

”Mă bucur că prin semnarea acestui acord de mediu mai adăugăm o bornă la autostrada A7, un important proiect de infrastructură rutieră din România. Este o investiție majoră pentru prezent, dar mai ales pentru viitor. Pentru realizarea acestui proiect, MMAP a răspuns cu promptitudine, a emis acordurile de mediu în timp util, după o atentă analiză a soluțiilor propuse în ceea ce privește protejarea mediului în timpul realizării acestor lucrări și, mai ales, la finalul lor”, a declarat ministrul Mediului.

Mircea Fechet precizează că autostrada se află în vecinătatea a numeroase arii naturale protejate de interes național și comunitar și devine o legătură între ele, ”o oportunitate pentru oameni, români și străini, de a descoperi frumusețile zonei și va aduce un echilibru de dezvoltare între regiunile țării noastre”.

”Sunt convins că A7 va duce la dezvoltarea acestei zone a țării noastre, va susține dezvoltarea economiei și a turismului. Moldova este o zonă dăruită cu o natură superbă, cu multe situri și locuri istorice, ce merită să fie cunoscute de cât mai multă lume. Cred că autostrada va contribui și la creșterea nivelului de trai al cetățenilor din acest areal” a mai declarat ministrul Mircea Fechet.

Autostrada Moldovei  A7 are aproape 450 km de la Ploiești (Dumbrava/A3) și până la Siret, la granița cu Ucraina.

Agenția Națională pentru Protecția Mediului anunță, într-un comunicat de presă, că pe drumul parcurs în prezent în două ore se va circula cu 120 km/h.

”Drumul Siretului”, al cărui beneficiar este Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere S.A., va avea o lungime totală de 62 de kilometri și va traversa teritoriile a 13 unități administrativ-teritoriale, prin vecinătatea a 30 de arii naturale protejate de interes national și comunitar.

Viteza maximă de circulație pe viitoarea autostradă va fi de 120 km/h.

Dan Air și-a deschis oficial baza operațională din Bacău. Compania românească va zbura către opt destinații din Europa CITEȘTE ȘI Dan Air și-a deschis oficial baza operațională din Bacău. Compania românească va zbura către opt destinații din Europa

”Proiectul presupune realizarea unui sector de autostradă, între municipiile Suceava și Pașcani, care va trece prin județele Botoșani, Suceava și Iași și va ocupa o suprafață totală de 945 de hectare, cea mai mare parte fiind în Suceava, de 780 de hectare. Din punct de vedere al avizării, lucrarea a fost extrem de complexă, având în vedere că proiectul se află în vecinătatea a 30 de arii naturale protejate, din care fac parte păduri, râuri, fânețe seculare, lunci, lacuri și rezervații-monument al naturii, iar biodiversitatea nu trebuie să aibă de suferit. Este o bucurie fiecare proiect de asemenea anvergură și orice contribuție pe care o avem la dezvoltarea rețelei de transport rutier sau feroviar”, a declarat Laurențiu Alexandru Păștinaru, Președintele ANPM.

Conform proiectului autostrăzii Pașcani – Suceava, construcția va traversa teritoriile unităților administrativ-teritoriale: Pașcani, Valea Seacă, Lespezi. Tătăruși, Tudora, Dolhasca, Liteni, Fântânele, Udești, Verești, Salcea, Dumbrăveni și Suceava.

Potrivit ANPM, Autostrada Pașcani-Suceava se leagă, în municipiul Pașcani, cu Autostrada A7 (Ploiești - Buzău – Focșani – Bacău – Pașcani) și ”va îmbunătăți condițiile de circulație la nivel de rețea rutieră națională de transport, inclusiv sub aspect de siguranță rutieră, va contribui la reducerea emisiilor poluante și a costurilor de operare, răspunzând cerințelor privind adaptarea rețelei rutiere naționale la cererea reală de transport”.

”Acest proiect va genera efecte socio-economice pozitive importante inclusiv prin „micșorarea distanțelor" și dezvoltarea regională prin mărirea zonei de influență economică „gravitațională" a orașelor mari asupra localităților mai mici „satelitare" acestora, se arată în memoriul de prezentare a proiectului, a cărui perioadă de execuție este estimată la 30 de luni”, a mai transmis instituția citată.

viewscnt
Afla mai multe despre
autostrada pașcani-suceava
mediu