Sergey Brin, co-fondatorul Google, construiește o navă dirijabilă

Sergey Brin, co-fondatorul Google, construiește o navă dirijabilă
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 26 apr 2017

Sergey Brin, poate cel mai atras de proiecte ce par să țină de domeniul science-fiction, derulează un proiect secret care are ca scop construirea unui dirijabil.

Evenimente:
21 martie - Maraton Profit News TV Economia Sustenabila (ediția a II-a) – cu sprijinul: ACUE, Auchan, Liberty, OMV Petrom, Romgaz, Tinmar Energy, Transgaz, Hidroelectrica, Borsec, Nuclearelectrica
26 martie - Maraton Medika TV Inovație în estetică - cu sprijinul: Regina Maria
28 martie - Eveniment Profit.ro IMM (ediția a IV-a) - cu sprijinul: CEC Bank, Raiffeisen Bank, Porsche Finance Group Romania (Sharetoo - Abonamentul Auto), UniCredit Bank, Garanti BBVA și REI Grup

Urmărește-ne și pe Google News

Conform celor de la Bloomberg, nava dirijabilă a lui Brin este construită în secret, într-un hangar NASA. Acesta arată ca un zepelin clasic.

Dirijabilul lui Brin este destul de departe de a fi finalizat, fiind la această oră compus doar dintr-o ramă metalică care ocupă aproape un hangar întreg și descrie forma finală a navei.

Nu este clar, însă, care va fi scopul dirijabilului – dacă va fi destinat mediului de afaceri, pentru deplasarea pasagerilor ori doar un proiect personal pe care și-l permite co-fondatorul Google.

Metrorex va deschide miercuri trei căi de acces la stațiile Republica, Titan și Nicolae Grigorescu. Alte trei căi de acces din aceleași stații vor fi închise CITEȘTE ȘI Metrorex va deschide miercuri trei căi de acces la stațiile Republica, Titan și Nicolae Grigorescu. Alte trei căi de acces din aceleași stații vor fi închise

Cert este că nu vorbim de un proiect ce ține de Alphabet, compania-mamă a lui Google, ci de o ambiție personală a lui Sergey Brin.

Șeful proiectului este Alan Weston, cel care se ocupa de programele NASA derulate în hangarul Ames, unde este acum construit dirijabilului lui Brin.

Alan Weston este unul din profeții ideii vehiculelor zburătoare de mari dimensiuni, care folosesc helium în scopul transportului de mărfuri. Conform acestuia, un dirijabil ar reprezenta un mijloc de transport mai ieftin și mai eficient, din punctul de vedere al consumului, decât camioanele auto.

Un dirijabil ar transporta până la 500 de tone de mărfuri și ar putea realiza inclusiv livrarea bunurilor, eventual prin expedierea lor cu ajutorul dronelor, într-un viitor care se pliază pe viziunea celor de la Amazon.

viewscnt
Afla mai multe despre
sergey brin
google
dirijabil