Siemens nu mai livrează Germaniei trenuri de mare viteză, după descoperirea unor defecțiuni

Siemens nu mai livrează Germaniei trenuri de mare viteză, după descoperirea unor defecțiuni
Profit.ro
Profit.ro
scris 20 iun 2024

Siemens va opri temporar livrările de trenuri de mare viteză ICE către operatorul feroviar german Deutsche Bahn după ce a constatat defecțiuni la anumite componente, a anunțat conglomeratul industrial german, transmite agenția Reuters

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar
30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie

„Siemens Mobility este în strâns dialog cu Deutsche Bahn și cu subcontractorul, lucrând din greu la rezolvarea problemei”, a declarat pentru Reuters un purtător de cuvânt al companiei.

Un viitor parc eolian buzoian de sute de MW și-a vândut virtual în avans o parte din producția din următorii 12 ani către gigantul german Deutsche Telekom CITEȘTE ȘI Un viitor parc eolian buzoian de sute de MW și-a vândut virtual în avans o parte din producția din următorii 12 ani către gigantul german Deutsche Telekom

21 de trenuri din cele 90 care au fost livrate până acum către Deutsche Bahn nu sunt afectate și pot fi folosite în siguranță, a adăugat purtătorul de cuvânt, arată Agerpres.

În timpul testelor pentru asigurarea calității, Siemens a constatat defecțiuni la punctele de sudură ale componentelor și acum lucrează cu Deutsche Bahn pentru a stabili perioada în care poate fi rezolvată problema.

„Siemens Mobility nu face compromisuri privind calitatea și siguranța trenurilor sale”, a precizat purtătorul de cuvânt.

Oprirea livrărilor a fost prima dată anunțată de publicația germană Bild.

Deutsche Bahn este sub presiune pentru a-și moderniza rețeaua feroviară, astfel încât Germania să-și poată îndeplini obiectivele de mediu. Obiectivul Guvernului de de a dubla numărul pasagerilor pe calea ferată și să sporească cota de piață pentru transportul feroviar de marfă, până în 2030.

viewscnt
Afla mai multe despre
siemens
tren