Skoda anunță un record istoric

Skoda anunță un record istoric
scris 21 mar 2019

Compania cehă Skoda, parte din Grupul Volkswagen, a încheiat anul 2018 cu venituri în creștere, de aproximativ 17,3 miliarde de euro, cu 4,4% mai mari decât în anul anterior, reprezentând un record absolut pentru companie.

Skoda a vândut anul trecut 1,25 milioane de vehicule, cu un avans de 4,4% care se regăsește și în veniturile companiei, care au urcat la 17,3 miliarde euro. Profitul operațional al companiei a fost mai mic față de anul anterior, 1,4 miliarde de euro, dar cu o marjă de 8 procente, printre cele mai mari din industrie. Pentru comparație, cifra de afaceri a Skoda este de circa 3 ori mai mare decât cea înregistrată de Automobile Dacia, care este cea mai mare companie din România. Este drept, că venituriele cehilor însumează vânzările din India, Germania și parțial din Rusia, unde Skoda este acționar alături de VW.

Condițiile pentru Prima Mașină au fost schimbate. Facilitate importantă pentru cine a mai avut mașină CITEȘTE ȘI Condițiile pentru Prima Mașină au fost schimbate. Facilitate importantă pentru cine a mai avut mașină

CEO-ul Skoda, Bernhard Maier a prezentat cifrele la bilanțul anual: „ Succesul Skoda Auto în 2018 este un efort de echipă. Mulțumiri cordiale tuturor <skodarilor>”, a ținut acesta să transmită angajaților. Maier a amintit totodată că anul 2018 a adus companiei mai multe misuni din partea VW Group: managementul regional în India și Rusia, dezvoltarea și producția familiei Passat la uzina din Kvasiny, dar și expansiunea capacităților de producție cu o nouă uzină multi-brand. Scăderea profitului a fost determinată, în special, de investițiile făcute de companie. Au fost cheltuite circa 500 de milioane de euro numai pe extinderea uzinelor, fiind anunțate sume de 2 miliarde de euro în următorii 2 ani, pentru e-mobilitate și servicii de new mobility.  Până în 2022, constructorul ceh și-a propus să lanseze 30 de noi modele, din care cel puțin 10 vor fi electrice.

Skoda anunță un record istoric

viewscnt
Afla mai multe despre
skoda
vanzari skoda
bilant skoda