Skoda Karoq, versiunea cehă a lui VW Tiguan - primele imagini camuflate, înainte de debutul din Suedia

Skoda Karoq, versiunea cehă a lui VW Tiguan - primele imagini camuflate, înainte de debutul din Suedia
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 28 apr 2017

Skoda a făcut publice primele detalii despre un nou SUV, Karoq, un model compact care va înlocui Yeti în portofoliul mărcii. Producătorul ceh a mai anunțat și un al treilea SUV al mărcii, ce va fi oferit în segementul B.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Skoda Karoq va fi cel de-al doilea SUV în gama cehilor, după Kodiak, și al treilea din istoria SUV-urilor mărcii. Primul SUV construit de Skoda, Yeti, nu s-a dovedit a fi un succes de piață, probabil din cauza formei mai puțin uzuale, astfel că cehii au renunțat la acest nume. Numele Karoq are originile în limbajul alsakan (ca și Kodiak) și înseamnă, după o traducere fonetică, „mașina săgeată”, cu referire la săgeata din logoul Skoda.

Skoda Karoq va fi construit pe aceeași platformă MQB a grupului și va avea cea mai mare a componentelor comună cu VW Tiguan și Skoda Ateca.

Primele date vorbesc despre o lungime de 4,38 metri, lățime 1,84 metri și 1,60 metri înălțime și un portbagaj de 521 litri, cu o extindere până la 1630 litri sau 1810 litri cu scaunele spate demontate. 

Dintre echipamentele ce vor fi prezente la bord, Skoda a anunțat WiFi hotspot, compatibilitate cu CarPLay și Android Auto, încărcător wireless pentru telefon, asistență pentru parcare, pentru protecția pasagerilor sau pentru menținerea benzii de rulare.

Motoarele anunțate sunt cunoscute deja din familia VW și de pe alte modele Skoda, cu 1.0, 1.5, 1.6 și 2.0 litri, benzină sau diesel.

Primele imagini furnizate de Skoda sunt făcute cu modelul camuflat, dar pot fi observate cele două trăsături esențiale: liniile de design specifice Skoda și proporțiile regăsite pe Tiguan.

Lansarea oficială va avea loc pe 18 mai la Stockholm, dar lansarea comercială se va produce la Frankfurt, în luna spetembrie. 

viewscnt
Afla mai multe despre
skoda
karoq