Skoda lansează în producția de serie cel mai ieftin SUV al mărcii, concurent cu Duster. Marca cehă anunță alte trei noi modele

Skoda lansează în producția de serie cel mai ieftin SUV al mărcii, concurent cu Duster. Marca cehă anunță alte trei noi modele
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 9 iun 2021

Skoda a demarat producția de serie a SUV-ului Kushaq, cel mai ieftin SUV al cehilor, produs însă într-o uzină din India, nu din Europa.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale
Sunt penalizat dacă nu trec pe piața concurențială de energie? Schimb și contorul odată cu contractul la electricitate? Răspunsuri la cel mai des întâlnite întrebări despre liberalizare CITEȘTE ȘI Sunt penalizat dacă nu trec pe piața concurențială de energie? Schimb și contorul odată cu contractul la electricitate? Răspunsuri la cel mai des întâlnite întrebări despre liberalizare

Skoda Kushaq este primul produs dezvoltat de compania cehă în cadrul proiectului INDIA 2.0, acesta fiind bazat pe versiunea entry a platformei MQB, denumită MQB-A0-IN. Platforma ar putea fi comparată cu versiunea simplificată a platformei CMF-B, pe care o folosesc Dacia Sandero/Logan.

VIDEO PROFIT NEWS TV - Să ajutăm business-ul. Cristian Bărhălescu, Organizația Mamaia-Constanța: Litoralul este pregătit să facă față oricăror restricții, la prețuri bune. Statul trebuie însă să sprijine un sector vital, nu a investit nici în toalete! CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT NEWS TV - Să ajutăm business-ul. Cristian Bărhălescu, Organizația Mamaia-Constanța: Litoralul este pregătit să facă față oricăror restricții, la prețuri bune. Statul trebuie însă să sprijine un sector vital, nu a investit nici în toalete!

Producția SUV-ului Skoda Kushaq a început în uzina din India, în Pune, o fabrică preluată de Skoda de la Volkswagen, în cadrul proiectului în care a devenit lider. Proiectul presupune reunirea tuturor resurselor din India sub conducerea celor de la Skoda, care au avut ca misiune să dezvolte primul model, un SUV ieftin potrivit pentru piețele emergente.

Șeful mărcii Skoda, Thomas Schafer, spune că startul producției lui Kushaq marchează începutul unei noi ere pentru marcă pe piața din India. „Kushaq semnalizează startul campaniei de produse cu patru noi modele de la Skoda și Volkswagen. Acestea vor fi bazate pe versiunea MQB-A0-IN a platformei transversale modulare, care a fost croită cu cerințele specifice ale pieței indiene”.

Prima zi din iulie vine cu noi schimbări pe piața energiei electrice. Asigură-ți un preț fix avantajos pentru anul contractual următor CITEȘTE ȘI Prima zi din iulie vine cu noi schimbări pe piața energiei electrice. Asigură-ți un preț fix avantajos pentru anul contractual următor

Șeful Skoda India, care conduce acest proiect, este mândru că dezvoltarea și producția au generat un procent foarte ridicat de componente locale, folosite pentru noul model. „Am reușit să obținem un nivel de localizare de 95%, care pune cu adevărat experiența indiană în inginerie și producție pe harta globală”, spune Gurpratap Boparai, director Skoda Auto Volkswagen India Private Limited, compania care coordonează proiectul.

Numele Kushaq a fost ales ca o transcriere adaptată a cuvântului sanscrit kushak, care înseamnă rege sau împărat. SUV-ul este oferit pe piața indiană cu un motor de 1.0 litri, 115 CO, și 1.5 litri, 150 CP. Mașina are o lungime de 4,22 metri, fiind mai scurt decât principalii competitori, între care și Duster, vândut în India sub marca Renault.

Surpriza anului: Dacia intră pe piața din Australia, încă o țară cu volanul pe partea dreaptă. \ CITEȘTE ȘI Surpriza anului: Dacia intră pe piața din Australia, încă o țară cu volanul pe partea dreaptă. "Ne uităm la ei de 10 ani!"

Skoda vinde în India două modele, în acest moment: Rapid sedan, un competitor Dacia Logan care a fost scos de pe piața din Europa, din cauza vânzărilor slabe, și Superb, limuzina care concurează tot mai mult popularul VW Passat, cu ajutorul prețurilor mult mai bune. Acum, la cele două se adaugă SUV-ul Kushaq, iar din toamnă se pare că Skoda pregătește un alt doilea model, un sedan mai mare decât Rapid. Deocamdată nu au fost anunțate prețurile pentru noul Kushaq, dar acestea ar trebui să depășească 10.000 de euro, în condițiile în care Rapid are un preț de pornire de 8.800 de euro, iar Superb Variant, singura caroserie disponibilă, 36.000 de euro. Reanult Duster începe de la 11.100 de euro, pe piața din India.

Piața indiană de automobile este dominată masiv de parteneriatul Suzuki – Maruti, care depășește 50% din vânzări.

viewscnt
Afla mai multe despre
skoda kushaq
skoda suv
preturi skoda