Skoda oprește producția unei uzine. A rămas fără piese

Skoda oprește producția unei uzine. A rămas fără piese
Profit.ro
Profit.ro
scris 9 sep 2023

Producătorul de mașini ceh Skoda Auto, parte a grupului Volkswagen (VW), a anunțat că va opri producția la uzina sa din Kvasiny pentru cel puțin o săptămână, din 11 septembrie, și nu a exclus limitarea producției la fabrica sa principală din Mlada Boleslav, din cauza lipsei de piese, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Motivul penuriei de piese este inundarea unui furnizor de piese pentru motoare cu ardere internă din Slovenia, care a afectat întregul grup VW, arată news.ro.

ANUNȚ CFR declanșează grevă de avertisment CITEȘTE ȘI ANUNȚ CFR declanșează grevă de avertisment

”Din cauza unei întreruperi în furnizarea de componente în lanțul de aprovizionare al Grupului Volkswagen, Skoda Auto se va confrunta, de asemenea, cu lipsuri în perioada următoare”, a spus Skoda într-un comunicat care confirmă oprirea producției la fabrica din Kvasiny, în estul țării, după cum a relatat presa din Cehia.

”În acest moment, nu putem exclude vreo modificare a volumelor de producție la uzina Mlada Boleslav, unde producția se desfășoară în prezent fără modificări. Echipele noastre lucrează cu sârguință pentru a minimiza orice impact potențial și pentru a livra cât mai multe mașini posibil clienților noștri”, a adăugat acesta.

VIDEO & FOTO Ford lansează Mustang Mach-E Rally, primul automobil electric pregătit pentru macadam CITEȘTE ȘI VIDEO & FOTO Ford lansează Mustang Mach-E Rally, primul automobil electric pregătit pentru macadam

Industria auto, ancorată de Skoda Auto, este coloana vertebrală a industriei cehe și a realizat performanțe superioare producției manufacturiere, care în mare parte a stagnat sau a încetinit în acest an.

O fabrică de asamblare de mașini Toyota din Cehia a întrerupt activitățile din 22 august, care va dura cel puțin până pe 15 septembrie, din cauza unui incendiu la un furnizor ceh, a informat joi CTK.

viewscnt
Afla mai multe despre
skoda
piese