Skoda Vision iV, un nou concept-car electric al cehilor, în premieră la Geneva

Skoda Vision iV, un nou concept-car electric al cehilor, în premieră la Geneva
scris 15 feb 2019

Skoda va prezenta la Geneva primul SUV electric al mărcii, sub forma unui concept-car ce va avea, ulterior, o versiune de serie. Vision iV Concept a fost dezvoltat pe aceeași platformă electrică a VW Group.

Skoda, marca accesibilă a grupului Volkswagen, pregătește un concept-care pentru Geneva care va anticipa un viitor model electric construit de cehi. Primul SUV electric al Skoda va fi dezvoltat pe platforma MEB, o platformă modulară ce va găzdui prima serie de mașini electrice a grupului VW.

Conceptul a fost botezat Skoda Vision iV, făcând parte astfel din seria Vision, în cadrul căreia fusese prezentat Vision E, în China.

Odată cu informația privind conceptul, Skoda a publicat câteva schițe, care conturează un crossover coupe, cu detalii interesante: fără oglinzi, fără mânere ale ușilor, o grilă nouă.

Viitorul model electric al Skoda va fi construit în uzina principală a mărcii, în Cehia, la Mlada Boleslav.

Ministerul Transporturilor: Revendicările taximetriștilor au fost rezolvate CITEȘTE ȘI Ministerul Transporturilor: Revendicările taximetriștilor au fost rezolvate

Skoda are un program ambițios pentru electrificarea gamei sale, începând de la versiunea electrică a lui Citigo, urmat de Superb hibrid plug-in, pentru ca în următorii 4 - 5 ani să pregătească până la 10 modele electrice sau hibride. Compania a anunțat că va cheltui 2 miliard euro pentru a-și atinge această țintă.

Grupul VW a mai anunțat o premieră electrică la Geneva, a mărcii Audi, care ve prezenta tot un SUV.

Skoda Vision iV, un nou concept-car electric al cehilor, în premieră la Geneva

 

viewscnt
Afla mai multe despre
skoda
vision
concept skoda
geneva
saloane auto