Socep va opera un nou terminal de cereale în Portul Constanța

Socep va opera un nou terminal de cereale în Portul Constanța
Profit.ro
Profit.ro
scris 16 ian 2023

Compania Socep va avea în Portul Constanța o nouă capacitate de stocare anuală de minimum 650.000 de tone de cereale grele oleaginoase, potrivit unui raport transmis Bursei de Valori București (BVB).

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

"Potrivit informațiilor oferite de site-ul Oficiului Național al Registrului Comerțului, a fost admisă cererea societății Socep SA nr. 1588/10.01.2023 privind înregistrarea punctului de lucru Terminal de cereale situat în municipiul Constanța, Incinta Port Mol II, județul Constanța. Estimăm că în decursul unui an compania Socep SA va opera prin noua capacitate de stocare minim 650.000 de tone de cereale grele și oleaginoase", transmite compania.

3,5 mii de kilometri de drumuri comunale, echivalentul distanței dintre București și Madrid, în curs de modernizare pe bani europeni CITEȘTE ȘI 3,5 mii de kilometri de drumuri comunale, echivalentul distanței dintre București și Madrid, în curs de modernizare pe bani europeni

Prin noul terminal vor putea fi operate nave de tip panamax cu o capacitate de 65.000 - 67.000 tdw la un pescaj de până la 13,5 metri.

Terminalul de cereale asigură în prima fază o rată de încărcare la nave de circa 800 de tone pe oră cu un shiploader modern, urmând ca în faza a doua de dezvoltare a investiției capacitatea să fie dublată la aproximativ 1.600 de tone pe oră, fiind asigurată de încă un shiploader.

Viteza de descărcare a cerealelor din mijloacele auto este de 800 de tone pe oră, iar cea din vagoane, de 400 tone pe oră, aceste operațiuni putând fi efectuate simultan, se mai spune în document.

"Terminalul a fost proiectat cu echipamente performante ce corespund și ultimelor cerințe privind sustenabilitatea și protecția mediului înconjurător", precizează conpania.

Faza a doua de dezvoltare a investiției se estimează a fi finalizată la finele verii anului 2024.

Socep Constanța este o societate de exploatare portuară și expediții mărfuri, înființată în anul 1991, în urma restructurării fostei Întreprinderi de Exploatare Mărfuri Generale a Ministerului Transporturilor, unde funcționa ca secție specializată în derularea containerelor și a materiilor prime siderurgice.

Compania deține opt dane de operare, depozite acoperite de 70.000 mp și 150.000 mp pentru terminalul de containere.

Socep Constanța, firmă controlată frații Nicolae și Ion Dușu prin grupul DD, este listată la Bursa de Valori București.

viewscnt
Afla mai multe despre
socep constanța
cereale