Șoferii care nu au asigurare RCA - identificați în trafic prin camerele care urmăresc plata rovinietei

Șoferii care nu au asigurare RCA - identificați în trafic prin camerele care urmăresc plata rovinietei
scris 5 feb 2019

Șoferii care nu au asigurare RCA ar putea fi identificați în trafic prin intermediul camerelor Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), prin care se verifică plata rovinietei, a afirmat, marți, vicepreședintele Autorității de Supraveghere Financiară Cristian Roșu, la un eveniment de specialitate, transmite Agerpres.

"Este o idee pe care am preluat-o, nu îmi aparține, nu am drepturi de autor. Am preluat-o și este o idee interesantă pe care ar trebui să o discutăm cu CNAIR, pentru a încerca să vedem în ce măsură există posibilitatea și tehnică și de realizat tehnic, astfel încât, odată cu citirea numerelor mașinilor și identificarea lipsei rovinietei, să se facă o matchuire cu bazele de date, astfel încât să se identifice și mașinile neasigurate prin asigurarea obligatorie RCA", a spus Cristian Roșu, potrivit sursei citate.

Șeful fostei RATB: Când se va circula la standarde europene poate se va discuta și despre scumpirea biletelor CITEȘTE ȘI Șeful fostei RATB: Când se va circula la standarde europene poate se va discuta și despre scumpirea biletelor

Prezent la eveniment, directorul general al CNAIR, Narcis Neaga, a afirmat că din punct de vedere tehnic se poate realiza un astfel de proiect, însă există multe "sensibilități" în zona supravegherii și trebuie încheiat un protocol cu asigurătorii.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
rca
rovinieta
asf